Spaghetti met kipworst en rode pesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti met kipworst en rode pesto

Spaghetti met kipworst en rode pesto

in een romige tomatensaus met paprika en tomaat

De kipworstjes zijn gemaakt van lokale scharrelkippetjes en gekruid met paprika, oregano en tijm - ze bevatten speciaal voor ons minder zout!

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Paprika

2 stuk(s)

Gekruide kipworstjes

90 gram

Spaghetti

200 gram

Passata

25 gram

Rode pesto

50 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)920 kcal
Energie (kJ)3851 kJ
Vetten48 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers18 g
Vezels9.9 g
Eiwitten33 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim gezouten water aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes. Snijd de paprika in blokjes.

Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant die ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipworstjes in 4 - 6 minuten rondom bruin in de hapjespan. Haal de kipworstjes uit de pan en bewaar apart. Zet de hapjespan terug op het vuur en verhit 1/2 el olijfolie per persoon. Bak de paprika 2 - 3 min. Voeg daarna de knoflook, ui en pruimtomaat toe. Roerbak 1 - 2 minuten.

Spaghetti koken
3

Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 8 - 10 minuten. Giet daarna af, maar bewaar wat van het kookvocht. Laat uitstomen zonder deksel.

Saus maken
4

Blus de ui, knoflook, paprika en tomaat af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Verlaag het vuur en voeg de passata toe. Laat, afgedekt, 8 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Tip:

Afwerken
5

Snijd ondertussen de kipworstjes in stukjes van 1 cm. Voeg de kookroom, de stukjes kipworst en 25 ml kookvocht per persoon toe aan de saus en roer goed door. Laat 2 - 3 minuten zachtjes inkoken en voeg de spaghetti en de rode pesto toe. Schep goed om en voeg eventueel wat extra kookvocht toe als het te droog is.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Voeg dan minder kookroom en/of rode pesto toe. Vervang de room door melk of bouillon en gebruik wat je overhoudt voor een soep. De rode pesto is ook lekker op een boterham met kaas en plakjes tomaat.

Serveren
6

Verdeel de spaghetti met saus over diepe borden.