Skip to main content
Pittige zoete-aardappelstoof met zure room
Pittige zoete-aardappelstoof met zure room

Pittige zoete-aardappelstoof met zure room

met koriander-limoenrijst, jalapeño en pompoenpitten

3.7
(106)

Nieuw ingrediënt in je box! De jalapeño is klein, scherp en vol smaak. Perfect om gerechten wat extra pit geven. Lekker om rauw, geroosterd of ingelegd te eten.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Bron van vezels
Nieuw ingrediënt
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

20 gram

Dadelstukjes

(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

¼ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

1 stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Jalapeño

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

½ stuk(s)

Knoflookteen

40 gram

Zoete aardappel

50 gram

Rode splitlinzen

(Kan bevatten: Gluten)

50 gram

Biologische zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1.5 stuk(s)

Tomaat

50 gram

Basmatirijst

5 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

Zelf toevoegen

150 ml

Water

½ el

Olijfolie

200 ml

Zoutarme groentebouillon

Voedingswaarden

Energie (kJ)2901 kJ
Energie (kcal)693 kcal
Vetten17.4 g
waarvan verzadigd5.3 g
Koolhydraten107.1 g
waarvan suikers29 g
Vezels22.9 g
Eiwitten23.7 g
Cholesterol30 mg
Zout1.2 g
Trans Fat0.1 g
Potassium457.9 mg
Calcium88.3 mg
Iron1.1 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Steelpan met deksel
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Voeg de rijst en de aangegeven hoeveelheid water toe aan een pan. Kook, afgedekt, 10 - 12 minuten.
  • Zet daarna het vuur uit en laat 5 minuten afgedekt staan.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd het steeltje van de jalapeño (let op: pittig! Gebruik naar smaak). Rol de jalapeño tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de jalapeño in ringetjes. Houd 2 ringetjes per persoon apart ter garnering.
Groenten snijden
2
  • Schil de zoete aardappel of was grondig en snijd in grove stukken van maximaal 2 cm.
  • Snijd de tomaat in blokjes en de puntpaprika in dunne reepjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een steelpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui en dadels 1 - 2 minuten.
  • Voeg de jalapeño, puntpaprika, tomaat, zoete aardappel en Peruaanse kruidenmix toe en bak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Pompoenpitten roosteren
3
  • Bereid ondertussen de bouillon. Voeg de bouillon, de linzen en het komijnzaad toe aan de groenten. Laat 1 minuut koken.
  • Verlaag het vuur en dek de pan af. Laat 10 - 13 minuten zachtjes koken. Roer af en toe door.
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en houd apart.
  • Snijd de koriander grof.
Serveren
4
  • Rasp de limoen met een fijne rasp. Snijd de helft van de limoen in partjes en pers de overige limoen uit in een kleine kom.
  • Voeg de koriander en per persoon: 1 el limoensap en 1 tl limoenrasp toe aan de rijst. Meng goed door.
  • Serveer de rijst en de stoof in kommen of diepe borden.
  • Schep de zure room erbovenop. Garneer met de pompoenpitten en de achtergehouden jalapeño. Serveer met de limoenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders