Snelle pasta met kabeljauw in roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle pasta met kabeljauw in roomsaus

Snelle pasta met kabeljauw in roomsaus

met courgette, citroen en munt

Munt is niet alleen goed voor de smaak, het bevat ook vitamines en mineralen. Vitamine A, vitamine C, calcium, fosfor en kalium - je kunt het allemaal vinden in munt. Het is de multivitamine van de plantenwereld!

Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Ui

65 gram

Rode cherrytomaten

100 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ zakje(s)

Italiaanse kruiden

2.5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

½ tl

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

¼ stuk(s)

Zoutarm visbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3673 kJ
Energie (kcal)878 kcal
Vetten42.5 g
waarvan verzadigd21.3 g
Koolhydraten82.3 g
waarvan suikers13.5 g
Vezels4.7 g
Eiwitten37.7 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Rasp
Hapjespan
Koekenpan
Pan met deksel

Instructies

Pasta koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne (zie Tip 1 & 2). Kook de penne, afgedekt, 9 - 11 minuten.
  • Rasp ondertussen de hele courgette met een grove rasp tot sliertjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de citroen in 4 partjes.
  • Snijd de ui in halve ringen en halveer de cherrytomaten.

Tip 1: Om tijd te besparen kun je ook water koken in een waterkoker.

Tip 2: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle penne, maar gebruik 2/3 in dit gerecht. De overige penne is lekker in een koude pastasalade de volgende dag.

Roomsaus maken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de knoflook, ui en cherrytomaten 1 - 2 minuten.
  • Voeg de kookroom en per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn en 1 tl Italiaanse kruiden toe. Laat 3 minuten pruttelen op laag vuur en verkruimel 1/4 visbouillonblokje per persoon erboven. 
  • Meng de geraspte courgette door de roomsaus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de muntblaadjes fijn.
Vis bakken
3
  • Verhit in een koekenpan 1 el boter per persoon op middelhoog vuur.
  • Wrijf de kabeljauw langs beide kanten in met de Siciliaanse kruiden.
  • Bak de kabeljauw 2 - 3 minuten per kant.
  • Blus de kabeljauw af met het sap van 1 citroenpartje per persoon en voeg de helft van de munt toe.

Weetje: De kabeljauw in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en de groei van kinderen.

Serveren
4
  • Meng de pasta door de courgette-roomsaus en verdeel over de borden.
  • Leg de kabeljauw, inclusief botersaus, erbovenop en garneer met de overige munt.