Skip to main content
Salade met warmgerookte zalm en verse dille
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salade met warmgerookte zalm en verse dille

Salade met warmgerookte zalm en verse dille

met komkommeryoghurt, venkel en linzen

Met dit recept tover je 304 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Extra groente
-30% koolhydraten
Caloriebewust
Eiwitrijk
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Venkel

½ stuk(s)

Peer

½ stuk(s)

Mini-komkommer

5 gram

Verse dille

(Kan bevatten: Selderij)

½ pak(ken)

Linzen

(Kan bevatten: Gluten)

75 gram

Bio yoghurt Griekse stijl

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ head

Botersla

75 gram

Warmgerookte zalmsnippers

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

1 el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

1 el

Rodewijnazijn

½ el

Mosterd

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2289 kJ
Energie (kcal)547 kcal
Vetten29.7 g
waarvan verzadigd8.2 g
Koolhydraten34.1 g
waarvan suikers16.1 g
Vezels11.3 g
Eiwitten29.6 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Zeef
Grote saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in reepjes.
  • Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in blokjes. Snijd de komkommer in plakjes.
  • Snijd de verse dille fijn.
  • Laat de linzen uitlekken in een vergiet en spoel ze af.
Venkel bereiden
2
  • Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker. Voeg de venkel toe aan de kom en breng op smaak met zout.
  • Voeg voldoende water toe aan de kom zodat de venkel net onder water staat. Meng goed door en bewaar apart. Blijf af en toe omroeren.
  • Meng in een andere kom de yoghurt samen met de komkommer. Breng op smaak met peper en zout.
Vinaigrette maken
3
  • Voeg aan een grote saladekom de rodewijnazijn toe samen met de mosterd en extra vierge olijfolie.
  • Voeg de helft van de verse dille toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de botersla grof en voeg toe aan de saladekom samen met de linzen, peer en venkel. 
  • Meng alles goed door in de vinaigrette. 
Serveren
4
  • Serveer de salade over de borden.
  • Top af met de komkommeryoghurt en de warmgerookte zalm. Breng op smaak met peper en zout.
  • Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak en garneer met de overige verse dille. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui
Falafelbowl met mangohummus

Falafelbowl met mangohummus

met sumaksalade en gebakken aardappelen
Slabootjes met kip en noedels

Slabootjes met kip en noedels

kies en mix toppings: mangochutney, gefrituurde uitjes, komkommer en meer!
Couscousbowl met kalkoen en currymayo

Couscousbowl met kalkoen en currymayo

kies en mix toppings: amandelschaafsel, honingwortels en meer!
Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

met gezouten amandelen, zoetzure ui en geroosterde zoete aardappel
Kikkererwtensalade met knapperig za'atar platbrood en verse kruiden

Kikkererwtensalade met knapperig za'atar platbrood en verse kruiden

met tahindressing, rode biet, komkommer en citroen
Romige spinaziedahl met cashewnoten

Romige spinaziedahl met cashewnoten

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Bao buns met sticky hoisin buikspek en pinda's

Bao buns met sticky hoisin buikspek en pinda's

met ponzu paksoi, gembermayo en gebakken ui
Bao buns met garnalen in zoet-pittige saus

Bao buns met garnalen in zoet-pittige saus

met sugarsnaps en zoetzure groenten
Zalmfilet met zeekraal en beurre blanc

Zalmfilet met zeekraal en beurre blanc

met citroen, venkel en aardappelpuree
Tostada's met cheesy smashburgers

Tostada's met cheesy smashburgers

met augurk-dillemayonaise en knapperige komkommersalade
Paddington's pokébowl met zalm

Paddington's pokébowl met zalm

met tropische mangosalsa
Loaded nacho's met Italiaans geïnspireerde twist

Loaded nacho's met Italiaans geïnspireerde twist

met rode pesto, mozzarella en tomaat-basilicumsalsa
Varkenshaas met salade met gekaramelliseerde peer

Varkenshaas met salade met gekaramelliseerde peer

met geitenkaasbolletjes, krieltjes en biet
BBQ-kipburger met gefrituurde uitjes

BBQ-kipburger met gefrituurde uitjes

met regenboogkrieltjessalade in honing-mosterddressing
Fusion taco's met varkensgehakt en honing-gemberdressing

Fusion taco's met varkensgehakt en honing-gemberdressing

met gefrituurde uitjes, sesammayonaise en salade
Romige masala linzensoep met naanbrood

Romige masala linzensoep met naanbrood

met kruidige yoghurtsaus, kokosmelk en amandelschaafsel
Knapperige plantaardige kipburger met dillemayo

Knapperige plantaardige kipburger met dillemayo

op een wortelbroodje met frieten en komkommersalade
Gebakken zalm in dilleroomsaus

Gebakken zalm in dilleroomsaus

met sperziebonen, wortel en aardappelpuree
Sloppy Joe Sandwich met kip en paprika

Sloppy Joe Sandwich met kip en paprika

met demi-baguette, kaas en frisse salade

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Rijstnoedels met varkensboerengehakt in romige pindasaus

Rijstnoedels met varkensboerengehakt in romige pindasaus

met hoisinsaus, limoen en kokosmelk
Kippendijreepjes met koolrabi

Kippendijreepjes met koolrabi

met kruidige bulgur, labne, vadouvan en spinazie
Heekfilet met Scandinavische salade

Heekfilet met Scandinavische salade

met aardappelen, dille en botersla
Orzo met venkel en spinazie

Orzo met venkel en spinazie

met witte kaas, citroen en pistachenoten
Rigatoni uit de oven met kippendijreepjes

Rigatoni uit de oven met kippendijreepjes

in tomatensaus met cheesy pankotopping
Aziatisch geïnspireerde noedelsalade met kip

Aziatisch geïnspireerde noedelsalade met kip

met pinda's en verse koriander
Plantaardige vissticks met aardappelen en groenten

Plantaardige vissticks met aardappelen en groenten

en voor ouders: zelfgemaakte tartaarsaus en citroenpartjes
Naanpizza met kip en puntpaprika

Naanpizza met kip en puntpaprika

met rucolasalade met basilicum-balsamicodressing
Entrecote met truffel-linguine

Entrecote met truffel-linguine

met Grana Padano, rucola en verse kruiden
Varkensworst van Brandt & Levie met regenboogwortels

Varkensworst van Brandt & Levie met regenboogwortels

met patatas bravas-stijl aardappelen, aioli en geroosterde-paprikasaus
Romige penne met broccoli en half-om-half gehakt

Romige penne met broccoli en half-om-half gehakt

en voor ouders: groenepestokaasblokjes, citroen en gezouten amandelen
Pokébowl met gefrituurde kip

Pokébowl met gefrituurde kip

met avocado, sinaasappel en komkommer
Aardappelkoek met geitenkaas en zure-roomsaus

Aardappelkoek met geitenkaas en zure-roomsaus

met cherrytomatensalade met citroendressing en pompoenpitten
Cheesy smashburger tostada's

Cheesy smashburger tostada's

met augurk-dillemayonaise en knapperige komkommerkoolsla
Vegetarische kipcurry met paksoi

Vegetarische kipcurry met paksoi

met rijst in kruidige kokossaus
Tempehbowl met miso-courgette en sojabonensalade

Tempehbowl met miso-courgette en sojabonensalade

met rijst, pittige bosui-salsa, cashewnoten en komkommer
Bulgurbowl met avocado en witte kaas

Bulgurbowl met avocado en witte kaas

met verse kruiden, amandelschaafsel en gedroogde cranberry's
Marokkaanse-stijl gekonfijte eend op bladerdeeg

Marokkaanse-stijl gekonfijte eend op bladerdeeg

met witte kaas, amandelen en wortelsalade
Kabeljauw en papillote met paprikapesto en amandelschaafsel

Kabeljauw en papillote met paprikapesto en amandelschaafsel

met rucolasalade, geroosterde broccoli en venkel
Varkenshaas met Grana Padano en knolselderijpuree

Varkenshaas met Grana Padano en knolselderijpuree

met sperziebonen, amandelschaafsel en honing-mosterddressing