
Salade met sinaasappel en serranoham
met venkel, parelcouscous en buffelmozzarella
Serranoham wordt traditioneel op grote hoogtes gedroogd, en is daarom ook vernoemd naar het Spaanse woord voor gebergte: sierra.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Venkel
75 gram
Parelcouscous
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)
5 gram
Verse munt
½ bol(len)
Buffelmozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Rucola
20 gram
Serranoham
4 ml
Balsamicocrème
(Bevat Sulfiet)
1 stuk(s)
Handsinaasappel
Zelf toevoegen
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Suiker
200 ml
[Zoutarme] groentebouillon
1 el
Extra vierge olijfolie
1 el
Witte balsamicoazijn
Benodigdheden
Instructies

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe aan de pan en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Wil je extra snel zijn? Gebruik dan een waterkoker!

Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in blokjes. Meng in een grote kom de venkel met per persoon: 1 el witte balsamicoazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Meng goed en bewaar apart zodat de smaken er goed intrekken. Schep af en toe om.

Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt halen. Ris de blaadjes verse munt van de takjes en snijd in reepjes. Scheur de buffelmozzarella in kleine stukjes.

Meng de venkel met de rucola, parelcouscous, verse munt, sinaasappel, mozzarella, 1 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de salade over de borden en garneer met de serranoham. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en de balsamicocrème.
Tip: Wist je dat 20 gram rucola al meer ijzer, calcium en vitamine A bevat dan 100 gram van de meeste andere groenten?