Pompoenchili met zelfgemaakte tortillachips
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pompoenchili met zelfgemaakte tortillachips

Pompoenchili met zelfgemaakte tortillachips

met gehakt, bonen en zure room

Groente eten uit het seizoen is extra lekker én beter voor de planeet, daarom deze maand elke week op het menu: herfstheld pompoen!

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

0.18 stuk(s)

Flespompoen

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Half-om-halfgehakt

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

1 pak(ken)

Gemengde bonen

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

1.98 stuk(s)

Witte tortilla

25 gram

Biologische zure room

15 gram

Geraspte cheddar

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)936 kcal
Energie (kJ)3916 kJ
Vetten53 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers15 g
Vezels12.8 g
Eiwitten46 g
Zout3 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Sieve
Koekenpan
Vergiet
Kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant van de pompoen. Weeg de pompoen af en snijd deze in kleine stukken van maximaal 1 cm groot zodat ze op tijd garen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui.

Tip: De schil van de flespompoen wordt na het koken zacht en kun je eten. Doe je dit liever niet? Schil de pompoen dan eerst met een dunschiller.

Pompoen bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, rode ui en pompoenblokjes 6 minuten aan.

Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Gehakt bakken
3

Verhit in een koekenpan 1/2 el zonnebloemolie per persoon op middelhoog vuur. Voeg het half-om-half gehakt toe en per persoon 1 tl Mexicaanse kruiden. Bak het gehakt in 4 - 5 minuten bruin. Breng op smaak met peper en zout. Laat ondertussen de gemengde bonen uitlekken in een zeef of vergiet.

Samenvoegen
4

Voeg de tomatenblokjes en het gehakt toe aan de hapjespan met pompoen en roer goed door. Laat de chili 10 - 12 minuten op laag vuur zachtjes pruttelen, met het deksel op de pan. Voeg tenslotte de gemengde bonen toe aan de chili en verhit nog 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Tortillachips maken
5

Snijd ondertussen de mini-tortilla's in 8 punten. Meng in een kom de tortillapunten met 1/2 el olijfolie per persoon, de overige Mexicaanse kruiden, peper en zout. Schud goed om en verdeel de tortillapunten vervolgens over een bakplaat met bakpapier. Bak 3 – 4 minuten in de oven.

Serveren
6

Verdeel de chili over de borden en garneer met de zure room en cheddar. Serveer met de zelfgemaakte tortillachips.