HelloFresh
topBanner
Pompoenchili met zelfgemaakte tortillachips

Pompoenchili met zelfgemaakte tortillachips

met gehakt, bonen en zure room

Herfstheld
Lees meer

Groente eten uit het seizoen is extra lekker én beter voor de planeet, daarom deze maand elke week op het menu: herfstheld pompoen!

Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

250 g

Flespompoen

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Rode ui

200 g

Half-om-halfgehakt

3 tl

Mexicaanse kruiden

400 pak

Gemengde bonen

1 pak

Tomatenblokjes

4 stuks

Mini-tortilla's

(BevatGlutenbevattende granen)

50 g

Zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

25 g

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3916 kJ
Energie (kcal)936 kcal
Vetten53.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels14 g
Eiwitten46 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Sieve
Vergiet
Kom
Bakplaat met bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant van de pompoen. Weeg de pompoen af en snijd deze in kleine stukken van maximaal 1 cm groot zodat ze op tijd garen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, rode ui en pompoenblokjes 6 minuten aan.

3

Verhit in een koekenpan 1/2 el zonnebloemolie per persoon op middelhoog vuur. Voeg het half-om-half gehakt toe en per persoon 1 tl Mexicaanse kruiden. Bak het gehakt in 4 - 5 minuten bruin. Breng op smaak met peper en zout. Laat ondertussen de gemengde bonen uitlekken in een zeef of vergiet.

4

Voeg de tomatenblokjes en het gehakt toe aan de hapjespan met pompoen en roer goed door. Laat de chili 10 - 12 minuten op laag vuur zachtjes pruttelen, met het deksel op de pan. Voeg tenslotte de gemengde bonen toe aan de chili en verhit nog 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

5

Snijd ondertussen de mini-tortilla's in 8 punten. Meng in een kom de tortillapunten met 1/2 el olijfolie per persoon, de overige Mexicaanse kruiden, peper en zout. Schud goed om en verdeel de tortillapunten vervolgens over een bakplaat met bakpapier. Bak 3 – 4 minuten in de oven.

6

Verdeel de chili over de borden en garneer met de zure room en cheddar. Serveer met de zelfgemaakte tortillachips.