Groente eten uit het seizoen is extra lekker én beter voor de planeet, daarom deze maand elke week op het menu: herfstheld pompoen!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
0.18 piece
Butternut squash
1 piece
Garlic
½ piece
Red onion
100 g
Beef-pork mince
½ sachet(s)
Mexican-style spices
1 pack
Mixed beans
1 pack
Chopped tomatoes
1.98 piece
Flour tortillas
25 g
Organic sour cream
15 g
Grated cheddar
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
Sunflower oil
½ tablespoon
Olive oil
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant van de pompoen. Weeg de pompoen af en snijd deze in kleine stukken van maximaal 1 cm groot zodat ze op tijd garen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui.
Tip: De schil van de flespompoen wordt na het koken zacht en kun je eten. Doe je dit liever niet? Schil de pompoen dan eerst met een dunschiller.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, rode ui en pompoenblokjes 6 minuten aan.
Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.
Verhit in een koekenpan 1/2 el zonnebloemolie per persoon op middelhoog vuur. Voeg het half-om-half gehakt toe en per persoon 1 tl Mexicaanse kruiden. Bak het gehakt in 4 - 5 minuten bruin. Breng op smaak met peper en zout. Laat ondertussen de gemengde bonen uitlekken in een zeef of vergiet.
Voeg de tomatenblokjes en het gehakt toe aan de hapjespan met pompoen en roer goed door. Laat de chili 10 - 12 minuten op laag vuur zachtjes pruttelen, met het deksel op de pan. Voeg tenslotte de gemengde bonen toe aan de chili en verhit nog 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de mini-tortilla's in 8 punten. Meng in een kom de tortillapunten met 1/2 el olijfolie per persoon, de overige Mexicaanse kruiden, peper en zout. Schud goed om en verdeel de tortillapunten vervolgens over een bakplaat met bakpapier. Bak 3 – 4 minuten in de oven.
Verdeel de chili over de borden en garneer met de zure room en cheddar. Serveer met de zelfgemaakte tortillachips.