Skip to main content
Veggie kipstukjes in bladerdeeg
Veggie kipstukjes in bladerdeeg

Veggie kipstukjes in bladerdeeg

met romige zure-roomsaus en frisse salade van botersla

4.4
(159)

Botersla bevat wel 2 tot 4 keer meer bladeren dan gewone sla. Daarnaast zijn de blaadjes ongeveer even groot en zijn ze mals en zacht van smaak.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Soja
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

80 gram

Vegan kipstukjes

(Bevat: Soja)

½ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

⅓ stuk(s)

Gele wortel

½ head

Botersla

½ stuk(s)

Appel

25 gram

Biologische zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

½ zakje(s)

Surinaamse kruiden

Zelf toevoegen

½ tl

Mosterd

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ tl

Extra vierge olijfolie

½

[Plantaardige] melk

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4008 kJ
Energie (kcal)958 kcal
Vetten56.5 g
waarvan verzadigd23.5 g
Koolhydraten82.9 g
waarvan suikers17.1 g
Vezels12.5 g
Eiwitten25.6 g
Cholesterol15 mg
Zout2.2 g
Trans Fat0.1 g
Potassium98.8 mg
Calcium42 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de bladpeterselie fijn. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Snijd 1/2 rol bladerdeeg per persoon af. Snijd elke rol bladerdeeg in 3 gelijke stroken voor drie pakketjes per persoon.

Voorbereiden
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Snijd de grotere stukken vegetarische kipstukjes klein. Voeg de vegetarische kipstukjes met 1 1/2 tl Surinaamse kruiden per persoon toe en bak 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de botersla grof. Snijd vervolgens de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.

Weetje: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.

Pakketjes bakken
3

Schep 2 el vulling op één helft van elk plakje bladerdeeg. Vouw de andere helft van het plakje bladerdeeg over de vulling en druk de zijkanten voorzichtig aan met een vork. Bestrijk de bovenkant met een beetje melk. Bak de bladerdeegpakketjes 20 - 25 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn.

Salade maken
4

Snijd de wortel in dunne halve maantjes. Meng in een saladekom de overige zure room met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl mosterd en 1/2 tl honing en breng op smaak met peper en zout. Voeg de botersla, de wortel, de overige appelblokjes en de helft van de bladpeterselie toe en roer goed door de dressing.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders