topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pizza salsiccia

Pizza salsiccia

met boerenworst, mozzarella en verse basilicum

Vrij vertaald betekent salsiccia "worstjes" in het Italiaans. Voor onze versie maak je deze pizza met kruidige boerenworst als topping.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

200 gram

Passata

2 bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Rode peper

1 zakje(s)

Italiaanse kruiden

540 gram

Pizzabodem

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Melk (inclusief lactose))

10 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1215 kcal
Energie (kJ)5082 kJ
Vetten62.9 g
waarvan verzadigd24.1 g
Koolhydraten99.5 g
waarvan suikers10.5 g
Vezels8.2 g
Eiwitten59.9 g
Zout4.4 g

Benodigdheden

Kleine kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Scheur de mozzarella in kleine stukken.
  • Snijd de ui in halve ringen. 
  • Snijd de rode peper fijn. 
2
  • Meng in een kleine kom de passata met de Italiaanse kruiden en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd het vel van de worst open en knijp het vlees uit het vel.
  • Verdeel het worstvlees in kleine stukken.
3
  • Verdeel de tomatensaus over de pizzabodems.
  • Beleg de pizza met de ui, rode peper, het worstvlees en de mozzarella (zie Tip). 
  • Besprenkel met een beetje extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. 

Tip: Let op! Rode peper is pittig. Gebruik eventueel minder naar smaak of serveer apart.

4
  • Bak de pizza's 13 - 15 minuten in de oven.
  • Verdeel de pizza's over de borden.
  • Garneer de pizza's met het basilicum.