HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPizza Calzone Met Ham En Champignons
topBanner
Pizza calzone met ham en champignons

Pizza calzone met ham en champignons

met een salade van tomaat en veldsla

Lees meer

Deze dubbelgevouwen pizza vindt zijn oorsprong net als de gewone pizza in Napels, waar hij werd bedacht als handige to-go-variant.

Labels:Familie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Champignons

60 gram

Achterham

200 gram

Passata

3 tl

Italiaanse kruiden

1 stuk(s)

Pizzadeeg

50 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Pruimtomaat

40 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

2 tl

Extra vierge olijfolie

3 el

Olijfolie

3 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3425 kJ
Energie (kcal)819 kcal
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels12 g
Eiwitten33 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Steelpan
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de helft van de rode ui en snijd de rest in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de achterham in reepjes. Meng in een kom per persoon: 1 el passata en 1/2 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart. Je gebruikt dit later om de calzone mee in te smeren.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelmatig vuur en fruit de knoflook en de gesnipperde rode ui 1 - 2 minuten. Voeg de passata toe en per persoon: 1 1/2 tl Italiaanse kruiden, 1 tl zwarte balsamicoazijn en 2 el water. Breng op smaak met peper en zout. Laat 5 - 7 minuten inkoken op middelmatig vuur, tot er een dikke saus ontstaat. Roer regelmatig door.

3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur. Bak de rode-uiringen en de champignons 4 - 5 minuten. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Rol ondertussen het pizzadeeg uit op een bakplaat met bakpapier en snijd doormidden. Duw het pizzadeeg met je handen uit elkaar zodat het wat breder wordt.

4

Smeer de helft van elk stuk pizzadeeg in met de tomatensaus en houd de randen vrij. Verdeel het champignonmengsel, de hamreepjes en de Italiaanse kaas over de tomatensaus. Vouw de niet belegde kant van het deeg over de vulling heen en druk de randjes goed dicht. Bestrijk de bovenkant van de calzone met een kwastje of de bolle kant van een lepel met het passata-oliemengsel. Bak de calzone 15 - 20 minuten in de oven.

5

Snijd de pruimtomaten in dunne partjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie met 1/2 tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de veldsla en tomatenpartjes toe en schep om.

6

Leg op ieder bord een calzone en serveer de salade ernaast.