Pizza calzone met ham en champignons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pizza calzone met ham en champignons

Pizza calzone met ham en champignons

met een salade van tomaat en veldsla

Deze dubbelgevouwen pizza vindt zijn oorsprong net als de gewone pizza in Napels, waar hij werd bedacht als handige to-go-variant.

Labels:
Familie
Familie
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Spelt

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

65 gram

Champignons

2 plak(ken)

Achterham

200 gram

Passata

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ stuk(s)

Pizzadeeg

(Bevat Gluten, Tarwe, Spelt Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

1 stuk(s)

Tomaat

20 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

1 tl

Extra vierge olijfolie

1.5 tl

Zwarte balsamicoazijn

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)819 kcal
Energie (kJ)3425 kJ
Vetten38 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers13 g
Vezels12 g
Eiwitten33 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Steelpan
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de helft van de rode ui en snijd de rest in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de achterham in reepjes. Meng in een kom per persoon: 1 el passata en 1/2 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart. Je gebruikt dit later om de calzone mee in te smeren.

Saus maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelmatig vuur en fruit de knoflook en de gesnipperde rode ui 1 - 2 minuten. Voeg de passata toe en per persoon: 1 1/2 tl Italiaanse kruiden, 1 tl zwarte balsamicoazijn en 2 el water. Breng op smaak met peper en zout. Laat 5 - 7 minuten inkoken op middelmatig vuur, tot er een dikke saus ontstaat. Roer regelmatig door.

Pizzadeeg uitrollen
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur. Bak de rode-uiringen en de champignons 4 - 5 minuten. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Rol ondertussen het pizzadeeg uit op een bakplaat met bakpapier en snijd doormidden. Duw het pizzadeeg met je handen uit elkaar zodat het wat breder wordt.

Calzone maken
4

Smeer de helft van elk stuk pizzadeeg in met de tomatensaus en houd de randen vrij. Verdeel het champignonmengsel, de hamreepjes en de Italiaanse kaas over de tomatensaus. Vouw de niet belegde kant van het deeg over de vulling heen en druk de randjes goed dicht. Bestrijk de bovenkant van de calzone met een kwastje of de bolle kant van een lepel met het passata-oliemengsel. Bak de calzone 15 - 20 minuten in de oven.

Tip: Wordt de bovenkant van de calzone te snel bruin? Dek hem dan af met en vel aluminiumfolie.

Salade maken
5

Snijd de pruimtomaten in dunne partjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie met 1/2 tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de veldsla en tomatenpartjes toe en schep om.

Serveren
6

Leg op ieder bord een calzone en serveer de salade ernaast.

Tip: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.