
Penne met warmgerookte zalm
in romige prei-spinaziesaus met dille en citroen
Eet je de pasta graag al dente? Zorg dat je ruim water, hard genoeg aan de kook hebt - zo gaat het niet van de kook af als je de pasta toevoegt en kun je de kooktijd preciezer timen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Prei
½ stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Knoflookteen
90 gram
Penne
100 ml
Slagroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
75 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
80 gram
Warmgerookte zalmsnippers
25 gram
Geraspte Italiaanse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
¼ stuk(s)
Citroen
2.5 gram
Verse dille
(Kan bevatten Selderij)
Zelf toevoegen
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
0.13 stuk(s)
Visbouillonblokje
Benodigdheden
Instructies
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne.Snijd de prei in dunne ringen en de sjalot in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Wist je dat de meeste vitaminen en mineralen in het groene deel van de prei zitten? Niet weggooien dus! Het bevat veel vitamine B6, belangrijk voor je spieren én goed voor je immuunsysteem.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, sjalot en prei 4 - 5 minuten aan. Kook de penne 10 - 13 minuten in de pan met deksel.
Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Kook dan 75 g penne per persoon en gebruik 75 ml slagroom voor de saus. De overige penne kunnen bijvoorbeeld in een salade de volgende dag en de slagroom in een soep.
Voeg de slagroom toe aan de prei en verbrokkel er 1/8 visbouillonblokje per persoon boven. Dek af en laat 8 - 10 minuten stoven.Voeg op het laatste moment hand voor hand de spinazie toe en roer door totdat hij geslonken is. Meng de zalmsnippers en de helft van de kaas erdoor en verhit de saus opnieuw. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de citroen in partjes en snijd de dille fijn. Verdeel de penne over de borden en schep de prei-spinaziesaus met zalm erover. Garneer met de dille, de overige Italiaanse kaas en de citroenpartjes.