HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPenne Met Warmgerookte Zalm
topBanner
Penne met warmgerookte zalm

Penne met warmgerookte zalm

in romige prei-spinaziesaus met dille en citroen

Lees meer

Eet je de pasta graag al dente? Zorg dat je ruim water, hard genoeg aan de kook hebt - zo gaat het niet van de kook af als je de pasta toevoegt en kun je de kooktijd preciezer timen.

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

180 gram

Penne

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenEi, Soja, Lupine, Mosterd)

200 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

150 gram

Spinazie

160 gram

Zalmsnippers

(BevatVis)

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Citroen

5 gram

Verse dille

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Visbouillonblokje

(BevatVis)

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3966 kJ
Energie (kcal)948 kcal
Vetten53.0 g
waarvan verzadigd24.0 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels7 g
Eiwitten38 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne.Snijd de prei in dunne ringen en de sjalot in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, sjalot en prei 4 - 5 minuten aan. Kook de penne 10 - 13 minuten in de pan met deksel.

3

Voeg de slagroom toe aan de prei en verbrokkel er 1/8 visbouillonblokje per persoon boven. Dek af en laat 8 - 10 minuten stoven.Voeg op het laatste moment hand voor hand de spinazie toe en roer door totdat hij geslonken is. Meng de zalmsnippers en de helft van de kaas erdoor en verhit de saus opnieuw. Breng op smaak met peper en zout.

4

Snijd de citroen in partjes en snijd de dille fijn. Verdeel de penne over de borden en schep de prei-spinaziesaus met zalm erover. Garneer met de dille, de overige Italiaanse kaas en de citroenpartjes.