Penne met warmgerookte zalm
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Penne met warmgerookte zalm

Penne met warmgerookte zalm

in romige prei-spinaziesaus met dille en citroen

Eet je de pasta graag al dente? Zorg dat je ruim water, hard genoeg aan de kook hebt - zo gaat het niet van de kook af als je de pasta toevoegt en kun je de kooktijd preciezer timen.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

90 gram

Penne

100 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

75 gram

Spinazie

80 gram

Warmgerookte zalmsnippers

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

¼ stuk(s)

Citroen

2.5 gram

Verse dille

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

0.13 stuk(s)

Zoutarm visbouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)948 kcal
Energie (kJ)3966 kJ
Vetten53 g
waarvan verzadigd24 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers10 g
Vezels6 g
Eiwitten38 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne.Snijd de prei in dunne ringen en de sjalot in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Wist je dat de meeste vitaminen en mineralen in het groene deel van de prei zitten? Niet weggooien dus! Het bevat veel vitamine B6, belangrijk voor je spieren én goed voor je immuunsysteem.

Penne koken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, sjalot en prei 4 - 5 minuten aan. Kook de penne 10 - 13 minuten in de pan met deksel.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Kook dan 75 g penne per persoon en gebruik 75 ml slagroom voor de saus. De overige penne kunnen bijvoorbeeld in een salade de volgende dag en de slagroom in een soep.

Saus afmaken
3

Voeg de slagroom toe aan de prei en verbrokkel er 1/8 visbouillonblokje per persoon boven. Dek af en laat 8 - 10 minuten stoven.Voeg op het laatste moment hand voor hand de spinazie toe en roer door totdat hij geslonken is. Meng de zalmsnippers en de helft van de kaas erdoor en verhit de saus opnieuw. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Snijd de citroen in partjes en snijd de dille fijn. Verdeel de penne over de borden en schep de prei-spinaziesaus met zalm erover. Garneer met de dille, de overige Italiaanse kaas en de citroenpartjes.