Al dente tip! Kook ruim water en zorg dat het goed aan de kook is - dan blijft het koken wanneer je de pasta toevoegt en kun je nauwkeuriger timen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Leek
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
90 g
Penne
(Contains: Tarwe May be present: Mosterd, Soja)
100 milliliters
Cooking cream
(Contains: Melk (inclusief lactose))
75 g
Spinach
80 g
Hot smoked salmon flakes
15 g
Grated Italian cheese
½ piece
Lemon
2.5 g
Fresh dill
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Olive oil
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Snijd de prei in dunne ringen en de ui in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui en prei 4 - 5 minuten aan op hoog vuur. Blijf goed roeren. Kook de penne 10 - 13 minuten in de pan met deksel.
Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Kook dan 75 gram pasta per persoon en gebruik 75 ml kookroom voor de saus. De overige pasta kan bijvoorbeeld in een salade de volgende dag en de kookroom in een soep.
Voeg de kookroom toe aan de prei en verbrokkel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Dek af en laat 8 - 10 minuten stoven. Voeg op het laatste moment hand voor hand de spinazie toe en roer door totdat hij geslonken is. Meng de zalmsnippers en de helft van de Italiaanse kaas erdoor en verhit de saus opnieuw. Snijd de citroen in partjes en knijp per persoon 1/4 citroen uit in de saus. Breng flink op smaak met peper en zout.
Snijd de dille fijn. Verdeel de pasta over de borden en schep de prei-spinaziesaus met zalm erover. Garneer met de dille, de overige Italiaanse kaas en de citroenpartjes.