HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPenne Met Warmgerookte Zalm
topBanner
Penne met warmgerookte zalm

Penne met warmgerookte zalm

in romige prei-spinaziesaus met dille en citroen

Lees meer

Al dente tip! Kook ruim water en zorg dat het goed aan de kook is - dan blijft het koken wanneer je de pasta toevoegt en kun je nauwkeuriger timen.

Labels:Lekker snelAanpasbaar
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

180 gram

Penne

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenEi, Soja, Lupine, Mosterd)

200 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

150 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

160 gram

Zalmsnippers

(BevatVis)

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Citroen

5 gram

Verse dille

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3767 kJ
Energie (kcal)900 kcal
Vetten44.0 g
waarvan verzadigd20.0 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels7 g
Eiwitten41 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Snijd de prei in dunne ringen en de ui in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui en prei 4 - 5 minuten aan op hoog vuur. Blijf goed roeren. Kook de penne 10 - 13 minuten in de pan met deksel.

3

Voeg de kookroom toe aan de prei en verbrokkel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Dek af en laat 8 - 10 minuten stoven. Voeg op het laatste moment hand voor hand de spinazie toe en roer door totdat hij geslonken is. Meng de zalmsnippers en de helft van de Italiaanse kaas erdoor en verhit de saus opnieuw. Snijd de citroen in partjes en knijp per persoon 1/4 citroen uit in de saus. Breng flink op smaak met peper en zout.

4

Snijd de dille fijn. Verdeel de pasta over de borden en schep de prei-spinaziesaus met zalm erover. Garneer met de dille, de overige Italiaanse kaas en de citroenpartjes.