Wat maakt de pompoenpit de kampioen onder de zaden en de noten? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Avocado
85 gram
Parelcouscous
½ stuk(s)
Limoen
2.5 gram
Verse koriander
10 gram
Pompoenpitten
30 gram
Veldsla
50 gram
Feta
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
1 el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Witte balsamicoazijn
½ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
¼ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
naar smaak
Peper en zout
Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous. Verkruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon boven. Snipper de sjalot zo fijn mogelijk. Snijd de tomaat en de avocado in blokjes.
Tip: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft dus een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden!
• Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel. Kook in 12 minuten gaar en giet af. • Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. • Snijd de verse koriander fijn. • Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.
Tip: Vergeet de limoen niet goed te wassen voor je de schil raspt.
• Maak een vinaigrette in een saladekom met de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp.• Meng de parelcouscous en de sjalot door de vinaigrette. • Meng er vervolgens de tomaat, de avocado, de koriander en de veldsla door. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de parelcouscous over de borden. Verkruimel de feta erboven. Garneer met de pompoenpitten.