Om het jou extra makkelijk te maken hebben wij de pompoen alvast gesneden. In combinatie met de orzo, verse salie en Italiaanse kaas is dit een heerlijke, hartverwarmende maaltijd voor dit seizoen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
5 gram
Verse salie
(Kan bevatten Selderij)
85 gram
Orzo
5 gram
Pecanstukjes
(Bevat Pecannoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
150 gram
Pompoenblokjes
100 gram
Spinazie
20 gram
Sultana rozijnen
15 gram
Geraspte Goudse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
175 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
¾ el
[Plantaardige] roomboter
Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Ris de blaadjes salie van de takjes en snijd in dunne reepjes.
Verhit per persoon 1/4 el roomboter in een pan met deksel en roerbak de orzo 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Roer tussendoor een paar keer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.
Verhit ondertussen een hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pecanstukjes zonder olie tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de overige roomboter in dezelfde hapjespan met deksel en roerbak de knoflook, ui en salie 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de pompoenblokjes toe en bak, afgedekt, 4 - 6 minuten. Voeg de spinazie en de rozijnen toe en roer tot de spinazie geslonken is.
Tip: Wist je dat vitamine A een belangrijke rol speelt in ons vermogen om te kunnen zien in het schemerdonker en goed is voor de gezondheid van je huid, haar en nagels? 200g pompoen bevat al de helft van de ADH vitamine A.
Roer de helft van de Italiaanse kaas en 1/2 el wittewijnazijn per persoon door de orzo. Voeg vervolgens de pompoen en spinazie toe aan de pan met orzo en roer door. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige Italiaanse kaas en de geroosterde pecanstukjes.