Romatomaten worden ook wel pomodoritomaten genoemd, wat letterlijk 'gouden appels' betekent. De naam doet dus niks onder aan de heerlijke volle smaak!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
½ piece
Courgette
¼ sprig
Fresh rosemary
75 g
Orzo
(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)
5 g
Shaved almonds
(Contains Almonds May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)
25 g
Grated Gruyère DOP
(Contains Milk)
¼ sachet(s)
Italian seasoning
150 g
Mini Roma tomatoes
175 milliliters
Low sodium vegetable stock
½ tablespoon
Olive oil
1 teaspoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in halve maantjes en halveer de tomaten. Ris de blaadjes van de rozemarijntakjes en snijd fijn.
Weetje: Wist je dat je met dit gerecht door de geraspte kaas, amandelen en grote hoeveelheid groenten ruim een kwart van de ADH calcium binnenkrijgt?
Verhit de roomboter in een pan met deksel op middellaag vuur en fruit de ui 2 minuten. Voeg de orzo toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 8 - 10 minuten. Roer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Voeg extra water toe als de orzo te droog wordt.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel met de helft van de rozemarijn goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de courgette, knoflook en de overige rozemarijn 6 - 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de tomaten toe (zie Tip).
Tip: Heb je geen haast? Rooster de tomaten dan met een beetje olijfolie, peper en zout 15 minuten in de oven op 200 graden. Verdeel de tomaten bij het serveren over de orzo.
Meng de Italiaanse kruiden, de groenten en de helft van de geraspte gruyère door de orzo. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de orzo met groenten over de borden. Garneer met het rozemarijn-amandelschaafsel en de overige geraspte gruyère.
Weetje: Door minder vlees te eten verlaag je het risico op hart- en vaatziekten. Wat je ook verlaagt met vegetarisch eten is watergebruik. Verstandig voor jou én de planeet!