BestellenCadeaubon
Noedelsalade met varkenshaaspuntjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Noedelsalade met varkenshaaspuntjes

Noedelsalade met varkenshaaspuntjes

met rode peper en gebakken romaine sla

Wist je dat garam masala letterlijk 'pittig kruidenmengsel' betekent in het Hindoestaans?

Labels:
Familie
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Varkenshaaspuntjes

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

⅓ zakje(s)

Garam masala

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Ui

½ head

Romaine sla

75 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

20 gram

Woksaus met gember

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

50 gram

Spinazie

5 gram

Gemberpuree

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1.5 el

[Zoutarme] ketjap manis

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2881 kJ
Energie (kcal)689 kcal
Vetten22 g
waarvan verzadigd4.6 g
Koolhydraten84.6 g
waarvan suikers18.2 g
Vezels6.5 g
Eiwitten37.1 g
Zout4.4 g

Benodigdheden

Kom
Pan
Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Marineren
1

Snijd de varkenshaaspuntjes in gelijke stukken en meng in een kom met de ketjap, olijfolie, sojasaus en 1 tl garam masala per persoon (zie Tip 1). Laat minimaal 15 minuten marineren (zie Tip 2). Breng ondertussen een pan met ruim water aan de kook voor de noedels.

Tip 1: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege en voeg eventueel na het serveren naar smaak een beetje toe.

Tip 2: Marineren zorgt ervoor dat het vlees mals wordt. Heb je de tijd, marineer het vlees dan langer, of zelfs al de avond van tevoren!

Snijden
2

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de romaine fijn.

Groenten bakken
3

Kook de noedels in 2 - 3 minuten gaar. Giet af, bewaar 50 ml kookvocht per persoon en spoel onder koud water zodat de noedels niet verder garen en niet aan elkaar gaan plakken. Het is niet erg dat de noedels afkoelen. Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui, rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en gemberpuree 3 – 4 minuten. Voeg de romaine, spinazie en woksaus met gember toe en roerbak tot deze begint te slinken. Haal van het vuur.

Varkenshaaspuntjes bakken
4

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de varkenshaaspuntjes met marinade 3 – 4 minuten. Haal de varkenshaaspuntjes uit de pan en bewaar apart. Blus de marinade af met 50 ml kookvocht per persoon en kook nog 1 minuut.

Mengen
5

Schep de noedels door de hapjespan met romaine en spinazie, verwarm kort en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de noedels over de borden, schep de varkenshaaspuntjes erop en schenk de saus erover