Wist je dat garam masala letterlijk 'pittig kruidenmengsel' betekent in het Hindoestaans?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Varkenshaaspuntjes
5 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
⅓ zakje(s)
Garam masala
¼ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Little gem
20 gram
Woksaus met gember
(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)
50 gram
Spinazie
5 gram
Gemberpuree
75 gram
Mie noedels
(Bevat Tarwe)
½ el
Zonnebloemolie
1.5 el
[Zoutarme] ketjap manis
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Snijd de varkenshaaspuntjes in gelijke stukken en meng in een kom met de ketjap, olijfolie, sojasaus en 1 tl garam masala (let op: pittig! Gebruik naar smaak) per persoon (zie Tip 1). Laat minimaal 15 minuten marineren (zie Tip 2). Breng ondertussen een pan met ruim water aan de kook voor de noedels.
Tip 1: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege. Wie wil kan na het serveren naar smaak toevoegen.
Tip 2: Marineren zorgt ervoor dat het vlees mals wordt. Heb je de tijd, marineer het vlees dan langer, of zelfs al de avond van tevoren!
Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de little gem fijn.
Kook de noedels in 4 - 5 minuten gaar. Bewaar 50 ml kookvocht per persoon, giet af en spoel onder koud water zodat de noedels niet verder garen en niet aan elkaar gaan plakken. Het is niet erg dat de noedels afkoelen. Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui, rode peper en gemberpuree 3 - 4 minuten. Voeg de little gem, spinazie en woksaus met gember toe en roerbak tot tot de groenten beginnen te slinken. Haal van het vuur.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de varkenshaaspuntjes met marinade 3 - 4 minuten. Haal de varkenshaaspuntjes uit de pan en bewaar apart. Blus de marinade af met het achtergehouden kookvocht en kook nog 1 minuut.
Voeg de noedels toe aan de hapjespan met little gem en spinazie en meng goed. Verwarm kort en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de noedels over de borden, schep de varkenshaaspuntjes erop en schenk de saus erover.