Noedels met biefstukreepjes in Aziatische saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Noedels met biefstukreepjes in Aziatische saus

Noedels met biefstukreepjes in Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewtopping

Een goed begin is het halve werk. Marineer de biefstukpuntjes al een dag van te voren - zo trekken de smaken goed in voor een extra intense smaakbeleving! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

:
Caloriebewust
Extra groente
:
Soja
Tarwe
Sesamzaad

25 minuten
25 minuten

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

10 ml

Sojasaus

()

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

()

100 gram

Biefstukreepjes

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Paprika

1.32 stuk(s)

Bosui

1.5 tl

Paprikapoeder

50 gram

Mie noedels

()

10 gram

Cashewstukjes

½ zakje(s)

Gomasio

()

½ stuk(s)

Wortel

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Energie (kcal)632 kcal
Energie (kJ)2643 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers24 g
Vezels8.4 g
Eiwitten33 g
Zout4 g

Kom
Rasp
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan

Marineren
1

Haal de biefstukreepjes uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Meng in een kom de knoflook, gember, rode peper, sojasaus en zoete Aziatische saus met de biefstukreepjes.

Tip: (s) Let op, de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart. Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de sojasaus. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Bakken
2

Halveer de courgette in de lengte en snijd schuin in dunne halve plakken. Snijd de paprika in reepjes en snijd de wortel in dunne halve plakken. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de courgette, paprika, wortel, het witte deel van de bosui en het paprikapoeder 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Mengen
3

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten in de pan met deksel. Voeg de biefstukreepjes en de marinade toe aan de groenten en bak 2 - 3 minuten mee. Giet de noedels af en voeg ze toe aan de wok of hapjespan. Meng de noedels, groenten en biefstukreepjes goed met elkaar en verhit nog 1 minuut op hoog vuur.

Tip: Wist je dat biefstuk naast ijzer veel kalium bevat? Kalium heeft een gunstig effect op je bloeddruk. Je vindt het ook in bananen, aardappelen, volkoren granen, peulvruchten, noten, alle groenten, zalm en melk.

Serveren
4

Verdeel de noedels over de borden. Garneer met de cashewstukjes, het groene deel van de bosui en de gomasio.