Een goed begin is het halve werk. Marineer de biefstukpuntjes al een dag van te voren - zo trekken de smaken goed in voor een extra intense smaakbeleving!
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Door beperkingen in de leveringen is de bosui in dit recept vervangen door sjalot.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
2 cm
Verse gember
½ stuk(s)
Rode peper
20 ml
Sojasaus
(BevatGlutenbevattende granen, Soja)2 zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(BevatGlutenbevattende granen, Soja)200 gram
Biefstukreepjes
1 stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Paprika
1 stuk(s)
Sjalot
1 zakje(s)
Paprikapoeder
100 gram
Volkoren noedels
(BevatGlutenbevattende granen, Tarwe)20 gram
Cashewstukjes
(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)1 zakje(s)
Gomasio
(BevatSesamzaad)1 stuk(s)
Wortel
2 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Meng in een kom de knoflook, gember, rode peper, sojasaus en zoete Aziatische saus met de biefstukreepjes.
Halveer de courgette in de lengte en snijd schuin in dunne halve plakken. Snijd de paprika in reepjes en snijd de wortel in dunne halve plakken. Snijd de sjalot in fijne ringen. Verhit per persoon 1 el zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de courgette, paprika, wortel, sjalot en het paprikapoeder 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 2 - 3 minuten in de pan met deksel. Voeg de biefstukreepjes en de marinade toe aan de groenten en bak 2 - 3 minuten mee. Giet de noedels af en voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan. Meng de noedels, groenten en biefstukreepjes goed met elkaar en verhit nog 1 minuut op hoog vuur.
Verdeel de noedels over de borden. Garneer met de cashewstukjes en de gomasio.