Noedels met biefstukreepjes in Aziatische saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Noedels met biefstukreepjes in Aziatische saus

Noedels met biefstukreepjes in Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewtopping

Een goed begin is het halve werk. Marineer de biefstukpuntjes al een dag van te voren - zo trekken de smaken goed in voor een extra intense smaakbeleving!

Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

100 gram

Biefstukreepjes

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Paprika

1.32 stuk(s)

Bosui

1.5 tl

Paprikapoeder

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat Tarwe)

10 gram

Cashewstukjes

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)641 kcal
Energie (kJ)2684 kJ
Vetten22 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers26 g
Vezels7.4 g
Eiwitten38 g
Zout4 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan

Instructies

Marineren
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Meng in een kom de knoflook, gember, rode peper, sojasaus en zoete Aziatische saus met de biefstukreepjes.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de sojasaus. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Bakken
2

Halveer de courgette in de lengte en snijd schuin in dunne halve plakken. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Verhit per persoon 1 el zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de courgette, paprika, het witte deel van de bosui en het paprikapoeder 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Mengen
3

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 2 - 3 minuten in de pan met deksel. Voeg de biefstukreepjes en de marinade toe aan de groenten en bak 2 - 3 minuten mee. Giet de noedels af en voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan. Meng de noedels, groenten en biefstukreepjes goed met elkaar en verhit nog 1 minuut op hoog vuur.

Tip: Nieuw in je box: volkoren noedels! Deze noedels zijn gemaakt van 100% volkorenmeel en bevatten in vergelijking met witte noedels niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer, en vitamine B1, B2 en E.

Serveren
4

Verdeel de noedels over de borden. Garneer met de cashewstukjes, het groene deel van de bosui en de gomasio.