HelloFresh
topBanner
Milde viscurry

Milde viscurry

met rijstnoedels en broccoli

QUICK & EASY
Lees meer

.

Labels:Quick & easy
Allergenen :MosterdMelk (inclusief lactose)Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Knoflookteen

400 g

Broccoli

2 tl

Vadouvan

(BevatMosterd)

50 g

Groene currypasta

(BevatMelk (inclusief lactose))

200 g

Koolvishaasje

(BevatVis)

150 ml

Kokosmelk

(Kan sporen van allergenen bevatten)

100 g

Brede rijstnoedels

½ stuks

Limoen

Zelf toevoegen

500 ml

Visbouillon

1 tl

Suiker

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2628 kJ
Energie (kcal)628 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd14.8 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers5.9 g
Vezels9 g
Eiwitten31 g
Zout3.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Keukenpapier
Hapjespan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in zeer kleine roosjes en de steel in kleine blokjes.

2

Verhit de zonnebloemolie in een grote hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, 1 tl vadouvan per persoon en de currypasta toe. Bak 2 – 3 minuten. Dep ondertussen de koolvishaasjes droog met keukenpapier en snijd in gelijke stukken van circa 2 bij 2 cm. Breng de koolvishaasjes op smaak met peper en zout.

3

Schuif de kruiden naar één kant van de pan en leg de stukjes koolvis aan de andere kant van de hapjespan. Bak 2 minuten per kant. Schep de koolvis uit de pan en bewaar apart.

4

Voeg de bouillon, kokosmelk, suiker en broccoli toe aan de hapjespan en laat, afgedekt, 5 minuten stoven. De broccoli hoeft nog niet gaar te zijn.

5

Haal het deksel van de pan en voeg de rijstnoedels toe. Kook, onafgedekt 4 – 6 minuten en breng op smaak met peper en zout (let op: op de verpakking van de noedels staat een andere bereidingswijze - houd die niet aan, maar volg onze instructies!). Snijd ondertussen de limoen in parten.

6

Schep de vis terug in de curry, verwarm kort en verdeel de curry over de borden, knijp een partje limoensap erover uit en serveer het andere partje aan tafel.