HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMilde Viscurry
topBanner
Milde viscurry

Milde viscurry

met rijstnoedels en broccoli

Lees meer

Vanavond staan er rijstnoedels op het menu. Deze zijn er in verschillende varianten – wij hebben gekozen voor de bredere variant die je ook terugvindt in Thaise pad thai. Dankzij de broccoli krijg je met deze maaltijd meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C binnen, wat bijdraagt aan een goede weerstand en energie.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :MosterdMelk (inclusief lactose)Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

400 gram

Broccoli

2 tl

Vadouvan

(BevatMosterd)

50 gram

Groene currypasta

(BevatMelk (inclusief lactose))

200 gram

Koolvishaasje

(BevatVis)

150 ml

Kokosmelk

100 gram

Brede rijstnoedels

1 stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

500 ml

Visbouillon

1 tl

Suiker

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2655 kJ
Energie (kcal)635 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd14.8 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers6.1 g
Vezels9 g
Eiwitten31 g
Zout3.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Keukenpapier
Hapjespan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in zeer kleine roosjes en de steel in kleine blokjes.

2

Verhit de zonnebloemolie in een grote hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, 1 tl vadouvan per persoon en de currypasta toe. Bak 2 – 3 minuten. Dep ondertussen de koolvishaasjes droog met keukenpapier en snijd in gelijke stukken van circa 2 bij 2 cm. Breng de koolvishaasjes op smaak met peper en zout.

3

Schuif de kruiden naar één kant van de pan en leg de stukjes koolvis aan de andere kant van de hapjespan. Bak 2 minuten per kant. Schep de koolvis uit de pan en bewaar apart.

4

Voeg de bouillon, kokosmelk, suiker en broccoli toe aan de hapjespan en laat, afgedekt, 5 minuten stoven. De broccoli hoeft nog niet gaar te zijn.

5

Haal het deksel van de pan en voeg de rijstnoedels toe. Kook, onafgedekt 4 – 6 minuten en breng op smaak met peper en zout (let op: op de verpakking van de noedels staat een andere bereidingswijze - houd die niet aan, maar volg onze instructies!). Snijd ondertussen de limoen in parten.

6

Schep de vis terug in de curry, verwarm kort en verdeel de curry over de borden, knijp een partje limoensap erover uit en serveer het andere partje aan tafel.