topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Milde viscurry

Milde viscurry

met rijstnoedels en broccoli

Vanavond staan er rijstnoedels op het menu. Deze zijn er in verschillende varianten – wij hebben gekozen voor de bredere variant die je ook terugvindt in Thaise pad thai. Dankzij de broccoli krijg je met deze maaltijd meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C binnen, wat bijdraagt aan een goede weerstand en energie.

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen :
Mosterd
Melk (inclusief lactose)
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Broccoli

1 tl

Vadouvan

(Bevat Mosterd)

25 gram

Groene currypasta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Koolvishaasje

(Bevat Vis)

75 ml

Kokosmelk

50 gram

Brede rijstnoedels

½ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

250 ml

Visbouillon

½ tl

Suiker

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2655 kJ
Energie (kcal)635 kcal
Vetten32 g
waarvan verzadigd14.8 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers6.1 g
Vezels9 g
Eiwitten31 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Keukenpapier
Hapjespan met deksel

Instructies

Snijden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in zeer kleine roosjes en de steel in kleine blokjes.

Currybasis maken
2

Verhit de zonnebloemolie in een grote hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, 1 tl vadouvan per persoon en de currypasta toe. Bak 2 – 3 minuten. Dep ondertussen de koolvishaasjes droog met keukenpapier en snijd in gelijke stukken van circa 2 bij 2 cm. Breng de koolvishaasjes op smaak met peper en zout.

Koolvishaasjes bakken
3

Schuif de kruiden naar één kant van de pan en leg de stukjes koolvis aan de andere kant van de hapjespan. Bak 2 minuten per kant. Schep de koolvis uit de pan en bewaar apart.

Curry maken
4

Voeg de bouillon, kokosmelk, suiker en broccoli toe aan de hapjespan en laat, afgedekt, 5 minuten stoven. De broccoli hoeft nog niet gaar te zijn.

Rijstnoedels koken
5

Haal het deksel van de pan en voeg de rijstnoedels toe. Kook, onafgedekt 4 – 6 minuten en breng op smaak met peper en zout (let op: op de verpakking van de noedels staat een andere bereidingswijze - houd die niet aan, maar volg onze instructies!). Snijd ondertussen de limoen in parten.

Serveren
6

Schep de vis terug in de curry, verwarm kort en verdeel de curry over de borden, knijp een partje limoensap erover uit en serveer het andere partje aan tafel.