Groen of rood: curry's zijn er in allerlei kleuren. Het verschil zit hem vooral in de kleur van de peper. Zo wordt er groene peper gebruikt voor – hoe raad je het – groene curry en hetzelfde geldt voor de rode curry. De rode currypasta is milder dan de groene en dat maakt dit recept perfect voor jong en oud.
1 stuks
Knoflookteen
200 g
Hollandse groentemix
(Kan sporen van allergenen bevatten)170 g
Witte langgraanrijst
75 g
Rode currypasta
(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))⅔ pak
Kikkererwten
250 ml
Kokosmelk
(Kan sporen van allergenen bevatten)200 g
Spinazie
(Kan sporen van allergenen bevatten)½ stuks
Groentebouillonblokje
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
• Breng voor de rijst ruim water aan de kook in een pan met deksel. • Pers de knoflook of snijd fijn. • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en groentemix 3 - 4 minuten.
• Kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. • Voeg de rode currypasta toe aan de groentemix en bak 1 minuut mee. • Spoel ondertussen de kikkererwten af met koud water en laat uitlekken in een zeef.
• Voeg de kokosmelk toe aan de groenten, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en roer goed door. • Draai het vuur laag en kook de curry, afgedekt, 6 - 10 minuten, of tot de sperziebonen beetgaar zijn. • Voeg de spinazie in delen toe, roer tussendoor tot de spinazie is geslonken. Voeg dan de kikkererwten toe, roer goed door en verwarm het geheel nog 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
• Verdeel de rijst over de borden en schep de curry erop.