HelloFresh
Milde curry met spinazie en kikkererwten

Milde curry met spinazie en kikkererwten

boordevol groenten en geserveerd met rijst

20 minuten
Lees meer

Groen of rood: curry's zijn er in allerlei kleuren. Het verschil zit hem vooral in de kleur van de peper. Zo wordt er groene peper gebruikt voor – hoe raad je het – groene curry en hetzelfde geldt voor de rode curry. De rode currypasta is milder dan de groene en dat maakt dit recept perfect voor jong en oud.

Labels:Quick & easyVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Knoflookteen

200 g

Hollandse groentemix

(Kan sporen van allergenen bevatten)

170 g

Witte langgraanrijst

75 g

Rode currypasta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

⅔ pak

Kikkererwten

250 ml

Kokosmelk

(Kan sporen van allergenen bevatten)

200 g

Spinazie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

½ stuks

Groentebouillonblokje

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3155 kJ
Energie (kcal)754 kcal
Vetten35.0 g
waarvan verzadigd21.6 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers4.3 g
Vezels11 g
Eiwitten19 g
Zout0.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Zeef
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Groenten bakkken
Groenten bakkken
1

• Breng voor de rijst ruim water aan de kook in een pan met deksel.  • Pers de knoflook of snijd fijn. • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en groentemix 3 - 4 minuten.

Rijst koken
Rijst koken
2

• Kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. • Voeg de rode currypasta toe aan de groentemix en bak 1 minuut mee. • Spoel ondertussen de kikkererwten af met koud water en laat uitlekken in een zeef.

Curry maken
Curry maken
3

• Voeg de kokosmelk toe aan de groenten, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en roer goed door.  • Draai het vuur laag en kook de curry, afgedekt, 6 - 10 minuten, of tot de sperziebonen beetgaar zijn. • Voeg de spinazie in delen toe, roer tussendoor tot de spinazie is geslonken. Voeg dan de kikkererwten toe, roer goed door en verwarm het geheel nog 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
Serveren
4

• Verdeel de rijst over de borden en schep de curry erop.