Groen of rood: curry's zijn er in allerlei kleuren. Het verschil zit hem vooral in de kleur van de peper. Zo wordt er groene peper gebruikt voor – hoe raad je het – groene curry en hetzelfde geldt voor de rode curry. De rode currypasta is milder dan de groene en dat maakt dit recept perfect voor jong en oud.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
200 gram
Groentemix
(Kan bevattenSelderij)170 gram
Witte langgraanrijst
1 zakje(s)
Groene currykruiden
⅔ pak(ken)
Kikkererwten
250 ml
Kokosmelk
200 gram
Spinazie
(Kan bevattenSelderij)½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Breng voor de rijst ruim water aan de kook in een pan met deksel. Pers de knoflook of snijd fijn.Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en groentemix 3 - 4 minuten.
Kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Voeg 1/2 zakje groene currykruiden per persoon toe aan de groentemix en bak 1 minuut mee. Spoel ondertussen de kikkererwten af met koud water en laat uitlekken in een zeef.
Voeg de kokosmelk toe aan de groenten, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en roer goed door. Draai het vuur laag en kook de curry, afgedekt, 6 - 10 minuten, of tot de wortel beetgaar is. Voeg de spinazie in delen toe, roer tussendoor tot de spinazie is geslonken. Voeg dan de kikkererwten toe, roer goed door en verwarm het geheel nog 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over de borden en schep de curry erop.