HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMilde Curry Met Spinazie En Kikkererwten
topBanner
Milde curry met spinazie en kikkererwten

Milde curry met spinazie en kikkererwten

boordevol groente en geserveerd met rijst

Lees meer

Groen of rood: curry's zijn er in allerlei kleuren. Het verschil zit hem vooral in de kleur van de peper. Zo wordt er groene peper gebruikt voor – hoe raad je het – groene curry en hetzelfde geldt voor de rode curry. De rode currypasta is milder dan de groene en dat maakt dit recept perfect voor jong en oud.

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Groentemix

(Kan bevattenSelderij)

170 gram

Witte langgraanrijst

1 zakje(s)

Groene currykruiden

⅔ pak(ken)

Kikkererwten

250 ml

Kokosmelk

200 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3065 kJ
Energie (kcal)732 kcal
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd21.0 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers5.0 g
Vezels9 g
Eiwitten18 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Sieve
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng voor de rijst ruim water aan de kook in een pan met deksel. Pers de knoflook of snijd fijn.Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en groentemix 3 - 4 minuten.

2

Kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Voeg 1/2 zakje groene currykruiden per persoon toe aan de groentemix en bak 1 minuut mee. Spoel ondertussen de kikkererwten af met koud water en laat uitlekken in een zeef.

3

Voeg de kokosmelk toe aan de groenten, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en roer goed door. Draai het vuur laag en kook de curry, afgedekt, 6 - 10 minuten, of tot de wortel beetgaar is. Voeg de spinazie in delen toe, roer tussendoor tot de spinazie is geslonken. Voeg dan de kikkererwten toe, roer goed door en verwarm het geheel nog 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de rijst over de borden en schep de curry erop.