
Milde curry met spinazie en kikkererwten
boordevol groente en geserveerd met rijst
Groen of rood: curry's zijn er in allerlei kleuren. Het verschil zit hem vooral in de kleur van de peper. Zo wordt er groene peper gebruikt voor – hoe raad je het – groene curry en hetzelfde geldt voor de rode curry. De rode currypasta is milder dan de groene en dat maakt dit recept perfect voor jong en oud.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
1 stuk(s)
Knoflookteen
300 gram
Oosterse wokmix
85 gram
Witte langgraanrijst
½ zakje(s)
Groene currykruiden
1 blik(ken)
Kikkererwten
125 ml
Kokosmelk
100 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
Zelf toevoegen
naar smaak
Peper en zout
½ el
Zonnebloemolie
¼ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
Benodigdheden
Instructies

- Breng voor de rijst ruim water aan de kook in een pan met deksel.
- Pers de knoflook of snijd fijn.
- Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en groentemix 3 - 4 minuten.
Tip: Door minder vlees te eten, verlaag je het risico op hart- en vaatziekten. Wat je ook verlaagt met vegetarisch eten is watergebruik, ontbossing en de uitstoot van broeikasgassen. Verstandig voor jou én de planeet!

- Kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
- Voeg 1/2 zakje groene currykruiden per persoon toe aan de groentemix en bak 1 minuut mee.
- Spoel ondertussen de kikkererwten af met koud water en laat uitlekken in een zeef.
Tip: Door de kikkererwten en de groente bevat dit gerecht veel vezels, waardoor je je lang verzadigd voelt. De kikkererwten zijn ook nog eens rijk aan eiwitten en gezonde langzame koolhydraten.

- Voeg de kokosmelk (zie Tip) toe aan de groenten, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en roer goed door.
- Draai het vuur laag en kook de curry, afgedekt, 6 - 10 minuten, of tot de wortel beetgaar is.
- Voeg de spinazie in delen toe, roer tussendoor tot de spinazie is geslonken. Voeg dan de kikkererwten toe, roer goed door en verwarm het geheel nog 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Kokosmelk is een natuurlijk product en kan soms (deels) gestold zijn in de verpakking. Geen zorgen, dit zijn de vetten van de kokosmelk en die zitten juist vol smaak. Knip het pakje open en roer de melk goed door of laat de gestolde kokosmelk smelten in de pan met groenten.

- Verdeel de rijst over de borden en schep de curry erop (zie TIP).
Tip: Houd je van curry met een beetje pit? Roer dan naar smaak sambal door de curry.