Mexicaanse stijl garnalen met limoen-korianderrijst
met tomatensaus en tortillachips
Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
80 gram
Garnalen
(Bevat Schaaldieren)
75 gram
Witte langgraanrijst
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Tomaat
5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
¼ pak(ken)
Tomatenblokjes
½ stuk(s)
Limoen
40 gram
Sweet chili tortillachips
Zelf toevoegen
½ el
[Plantaardige] roomboter
1 el
Olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
½ tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
- Smelt 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middellaag vuur. Voeg de rijst en 1/2 tl suiker per persoon toe aan de pan, roer goed en bak 1 minuut.
- Voeg 200 ml water per persoon toe aan de pan en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten op laag vuur. Laat afgedekt staan tot serveren.
- Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn.
- Dep de garnalen droog met keukenpapier en meng in een kom met de knoflook en 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden per persoon.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg, zodra de pan heet is, de garnalen toe en bak ze 1 - 2 minuten.
- Snipper ondertussen de ui. Snijd de tomaat in blokjes.
- Haal de garnalen uit de pan en bewaar apart.
- Verhit opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon in de pan van de garnalen op middelhoog vuur, voeg de ui toe en fruit 2 minuten.
Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!
- Voeg de gesneden tomaten toe en bak 2 minuten. Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.
- Voeg de juiste hoeveelheid tomatenblokjes en 1/2 tl suiker per persoon toe. Laat 5 minuten zachtjes sudderen op laag vuur.
- Rasp ondertussen de schil van de limoen. Snijd de limoen in 4 partjes. Hak de koriander grof.
- Knijp vlak voor het serveren 1 partje limoen per persoon uit boven de rijst. Voeg citroenrasp en koriander naar smaak toe en roer de rijst voorzichtig door met een vork. Proef en breng op smaak met zout.
- Meng de garnalen in de tomatensaus en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de rijst over de borden.
- Verdeel de tomatensaus met garnalen erover.
- Garneer met een partje limoen en serveer met de tortillachips.