Skip to main content
Mexicaanse stijl garnalen met limoen-korianderrijst
Mexicaanse stijl garnalen met limoen-korianderrijst

Mexicaanse stijl garnalen met limoen-korianderrijst

met tomatensaus en zelfgemaakte tortillachips

Laat de gevoelstemperatuur aan tafel stijgen met dit gerecht, geïnspireerd op ‘Camarones Rancheros’: garnalen op z’n Mexicaans. Doordat alle ingrediënten in een saus van tomaat en ui worden bereid, krijgen ze een volle smaak. Maak af met limoensap, serveer met de krokante chips en geniet van een bord comfort!

Allergens:
Crustaceans
Hvede

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

130 g

Jumbo shrimp

(Contains: Crustaceans)

1 piece

Kumato tomato

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

75 g

White long grain rice

5 g

Fresh coriander

(May be present: Sellerie)

½ sachet(s)

Mexican-style spices

¼ pack

Chopped tomatoes

½ piece

Lime

2 piece

Mini tortillas

(Contains: Hvede)

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Balsamic vinegar

1.5 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories896 kcal
Energy (kJ)3750 kJ
Fat35.9 g
Saturated Fat11.7 g
Carbohydrate106.6 g
Sugar16.7 g
Dietary Fiber7.2 g
Protein32.8 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Paper Towel
Pan with Lid
Wok or sautépan
Wok or sautépan
Baking Sheet with Baking Paper
Grater

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Hak de koriander grof. Snijd de tomaat in blokjes. Pel de garnalen en dep droog met keukenpapier. Meng in een kom de garnalen met de knoflook, 1 tl Mexicaanse kruiden per persoon, peper en zout.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen! 

Rijst koken
2

Smelt 1 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middellaag vuur. Voeg de rijst en 1/2 tl suiker per persoon toe aan de pan, roer goed en bak 1 minuut. Voeg 200 ml water per persoon toe aan de pan en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten op laag vuur.

Garnalen bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg, zodra de pan heet is, de garnalen toe en bak ze ongeveer 2 minuten per kant (zie Tip). Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd de tortilla's in pizzapunten, zodat er grote tortillachips ontstaan. Besprenkel ze met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 tl Mexicaanse kruidenmix (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en breng ze op smaak met peper en zout. 

Tip: Garnalen zijn heel snel gaar, zodra ze roze zijn zijn ze klaar! Zorg dat ze niet opkrullen tot een kleine 0, dan zijn ze overgaar.

Saus maken
4

Verdeel de tortillachips over een bakplaat met bakpapier en bak 4 – 5 minuten in de oven. Verhit opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon in de pan van de garnalen op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit 2 minuten. Voeg de gesneden tomaten toe en bak 2 minuten. Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn. Voeg de tomatenblokjes en 1/2 tl suiker per persoon toe. Laat 5 minuten zachtjes sudderen op laag vuur.

Rijst afmaken
5

Rasp de schil van de limoen. Snijd de limoen in partjes en bewaar 1 partje per persoon ter garnering (zie Tip). Pers het sap van de overige partjes uit. Voeg de limoenzest, het limoensap en de koriander toe aan de rijst. Roer de rijst voorzichtig door met een vork. Breng op smaak met zout. Dek af en laat staan tot serveren.

Tip: Wil je meer limoensap uit de limoen krijgen? Rol de limoen ongeveer 15 seconden over het aanrecht voordat je hem opensnijdt.

Serveren
6

Meng de garnalen in de tomatensaus. Verdeel de rijst over de borden en serveer de garnalen erover. Garneer met 1 limoenpartje per persoon en serveer de zelfgemaakte tortillachips ernaast.

More delicious recipes with similar ingredients

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Italian-Style Tortelloni Soup with Spinach

Italian-Style Tortelloni Soup with Spinach

with Italian cheese & basil crème
Singapore-Style Noodles with Shrimp & Pork Belly

Singapore-Style Noodles with Shrimp & Pork Belly

inspired by Hokkien Mee, with crispy onions & a twist of lime
Lomo Saltado-Style Steak Strips & French Fries

Lomo Saltado-Style Steak Strips & French Fries

Peruvian classic, with tomato, parsley & bell pepper
Creamy Chicken Meatball & Broccoli Orzo

Creamy Chicken Meatball & Broccoli Orzo

one simple recipe with extra flavours for parents!
Sticky Turkey Skewers with Coconut Green Beans

Sticky Turkey Skewers with Coconut Green Beans

over rice with chili pepper & yellow curry spices
Creamy Green Lentil Stew with Pecorino

Creamy Green Lentil Stew with Pecorino

with kale & a garlic poppyseed roll
Double Pesto Mac & Cheese with Mozzarella

Double Pesto Mac & Cheese with Mozzarella

with hidden veggies for kids: broccoli
Chickpea & Sweet Potato Curry

Chickpea & Sweet Potato Curry

over rice with apricot chutney & fresh herbs
Hearty Couscous Bowl with Greek-Style Cheese

Hearty Couscous Bowl with Greek-Style Cheese

with sweet potato, lemon, almonds & cucumber
Ribeye Steak with Orange-Glazed Carrots & Shaved Almonds

Ribeye Steak with Orange-Glazed Carrots & Shaved Almonds

over sweet potato mash with onion jus & cucumber salad
Keto-Friendly Pork Tenderloin Salad with Greek Style-Cheese & Cucumber Yogurt

Keto-Friendly Pork Tenderloin Salad with Greek Style-Cheese & Cucumber Yogurt

with roasted eggplant, butter lettuce & cashews
Cheese Schnitzel with Garlic Baby Potatoes

Cheese Schnitzel with Garlic Baby Potatoes

with a creamy cucumber-apple salad & fresh herbs
Fish Tacos with Avocado-Kiwi Salsa & Sour Cream

Fish Tacos with Avocado-Kiwi Salsa & Sour Cream

with jalapeño, red cabbage & fresh herbs
Tuna Potato Salad with Greek-Style Cheese

Tuna Potato Salad with Greek-Style Cheese

with capers, green beans & fresh dill
Sweet Soy Chicken with Hot Honey Peanuts

Sweet Soy Chicken with Hot Honey Peanuts

over garlic rice with pak choi & carrot
Flemish-Style Sausage Rolls

Flemish-Style Sausage Rolls

with homemade applesauce & crunchy slaw
Creamy Sweet Potato Dahl with Naan

Creamy Sweet Potato Dahl with Naan

with pumpkin seed salsa, lime & spinach
Spicy Tempeh in East Asian-Style Sauce

Spicy Tempeh in East Asian-Style Sauce

with potato wedges & vegetables
Chicken Thigh Strips in Yellow Curry Sauce

Chicken Thigh Strips in Yellow Curry Sauce

over cauliflower rice with bell pepper
Veggie Schnitzel over Garlic-Ginger Rice

Veggie Schnitzel over Garlic-Ginger Rice

with quick-pickled slaw, East Asian-style sauce & gomashio