HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMediterrane Bulgur
topBanner
Mediterrane bulgur

Mediterrane bulgur

Met gyros, koolrabi en labne

Lees meer

Labne is een product uit de Arabische keuken. En ook al klinkt het exotisch, labne is eigenlijk een ander woord voor uitgelekte yoghurt, zoals hangop dus. Labne wordt gemaakt van Turkse yoghurt gemengd met kruiden als tijm en cayennepeper. In de Arabische keuken wordt het gegeten als dipsaus bij mezze. Top bij de kruidige varkensgyros!

Labels:Kindvriendelijk
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)EiSulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Koolrabi

1 stuk(s)

Ui

2 tl

Gemalen komijnzaad

170 gram

Volkoren bulgur

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja)

200 gram

Gyros van varkenshaas

60 gram

Babyspinazie en radicchio

60 gram

Labne

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei, Sulfiet)

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2673.576 kJ
Energie (kcal)639 kcal
Vetten19.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels16 g
Eiwitten40 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Schil ondertussen de koolrabi en snijd in blokjes van 1 cm. Snipper de ui.

2

Verhit een 1/3 deel van de olijfolie in een pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de komijn en bulgur toe en bak al roerende 30 seconden. Voeg de bouillon toe en kook de bulgur op laag vuur, afgedekt, in ongeveer 15 - 17 minuten droog. Laat daarna afgedekt nagaren.

3

Verhit een 1/3 deel van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de koolrabi met peper en zout naar smaak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 2 el water per persoon toe, dek de pan af en bak 10 – 12 minuten op middelmatig vuur.

4

Verhit de overige olijfolie in een andere wok of hapjespan en roerbak de varkensgyros 9 - 10 minuten op middelhoog vuur. Zet daarna het vuur uit.

5

Voeg de bulgur met de koolrabi, de witte balsamicoazijn en de helft van de babyleafmelange bij de varkensgyros. Breng op smaak met peper en zout.

6

Maak van de overige babyleafmelange een bedje op de borden. Verdeel het bulgurmengsel erover, besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en garneer met de labne.