Skip to main content
Wentelteefjes van suikerbrood met peer

Wentelteefjes van suikerbrood met peer

2 porties | met cranberrychutney en walnoten

3.4
(13)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Alsof wentelteefjes nog niet lekker genoeg zijn! Maak ze deze week van suikerbrood én beleg ze met gebakken peer, cranberrychutney en walnoten.

Labels:
Recept
Allergenen:
Lupine
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Ei
Walnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Suikerbrood

(Bevat: Lupine, Gluten, Tarwe, Melk (inclusief lactose), Ei Kan bevatten: Soja, Gluten, Noten, Sesamzaad)

4 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

2 stuk(s)

Peer

40 gram

Cranberrychutney

¼ tl

Gemalen kaneel

150 gram

Yoghurt Griekse stijl

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

40 gram

Walnootstukjes

(Bevat: Walnoten Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

Zelf toevoegen

2

[Plantaardige] melk

2.5 el

[Plantaardige] roomboter

Voedingswaarden

Energie (kJ)5607 kJ
Energie (kcal)1340 kcal
Vetten56.7 g
waarvan verzadigd23.5 g
Koolhydraten169.7 g
waarvan suikers106.5 g
Vezels9.8 g
Eiwitten36.7 g
Zout2.3 g
Potassium169.6 mg
Calcium12.8 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Diep bord
Koekenpan
Garde
Kleine steelpan

Instructies

1
  • Was of schil de peer en verwijder het klokhuis.
  • Snijd in kwarten en vervolgens in plakken in de lengte. 
  • Snijd het suikerbrood in 8 plakken.
2
  • Klop in een diep bord de eieren, melk en 1 mespuntje kaneel met een garde. 
  • Verhit 2 el roomboter in een grote koekenpan op middelhoog vuur (zie Tip). 
  • Wentel ondertussen het suikerbrood door het eimengsel. Let op: laat de plakken niet liggen in het eimengsel, als het brood te nat is, worden de wentelteefjes niet krokant.
  • Leg het suikerbrood in de pan en bak ongeveer 3 - 4 minuten per kant, of tot ze stevig beginnen te worden.

Tip: Is je koekenpan niet groot genoeg om alle plakken in een keer te bakken, gebruik dan twee koekenpannen.

3
  • Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op hoog vuur en bak de peer 3 - 4 minuten. 
  • Verhit ondertussen de cranberrychutney in een kleine steelpan op laag vuur (zie Tip).

Tip: Heb je wat extra tijd? Rooster de walnoten dan kort in een kleine koekenpan zonder olie.

4
  • Verdeel de wentelteefjes over de borden.
  • Serveer met de Griekse yoghurt en garneer met de gebakken peer en cranberrychutney.
  • Garneer met de walnootstukjes. 

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders