Spek-kaas pannenkoek met gruyère
Spek-kaas pannenkoek met gruyère

Spek-kaas pannenkoek met gruyère

2 porties | met ontbijtspek en poedersuiker

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen. Deze pannenkoek is misschien net iets anders dan je gewend bent: we hebben namelijk gruyère toegevoegd voor een hartige smaak. Voor een licht zoete finish kan je de pannenkoek afmaken met wat poedersuiker.

Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time5 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

100 g

Flour

(Contains Wheat May be present Gluten)

1 piece

Egg

120 milliliters

Organic semi-skimmed milk

75 g

Grated Gruyère DOP

(Contains Milk)

6 slice

Bacon

25 g

Powdered sugar

(May be present Milk, Egg, Soy, Gluten, Tree nuts)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Salt

1 tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories618 kcal
Energy (kJ)2587 kJ
Fat33 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate52 g
Sugar16 g
Dietary Fiber2.1 g
Protein28 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Whisk
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

De kookinstructies vind je op de meegeleverde receptkaart.

Tip: Je houdt eieren, bloem, poedersuiker en melk over. Van deze ingrediënten kun je de volgende dag een naturel pannenkoek maken!

2

Haal de plakjes ontbijtspek los van elkaar. Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek in 3 - 4 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de helft van het onbijtspek toe. Schenk een soeplepel beslag in de pan (let op: je bakt één pannenkoek per persoon). Strooi na ongeveer 1 minuut, zodra de onderkant begint te kleuren, de helft van de gruyère over de bovenkant. Laat nog 1 minuut garen en draai de pannenkoek om. Bak nog 1 - 2 minuten, of totdat de pannenkoek helemaal gaar is. Bak op dezelfde manier nog een pannenkoek.

4

Serveer de pannenkoeken op grote borden en bestrooi met de poedersuiker (zie Tip). Heb je stroop of ahoornsiroop in huis? Voeg dit naar smaak toe aan de pannenkoeken.

Tip: Strooi deze direct op de pannenkoek, maar houd er een fijne zeef onder om de suiker beter te verdelen.