Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen. Deze pannenkoek is misschien net iets anders dan je gewend bent: we hebben namelijk gruyère toegevoegd voor een hartige smaak. Voor een licht zoete finish kan je de pannenkoek afmaken met wat poedersuiker.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Flour
(Contains Wheat May be present Gluten)
1 piece
Egg
120 milliliters
Organic semi-skimmed milk
75 g
Grated Gruyère DOP
(Contains Milk)
6 slice
Bacon
25 g
Powdered sugar
(May be present Milk, Egg, Soy, Gluten, Tree nuts)
1 teaspoon
Salt
1 tablespoon
Sunflower oil
De kookinstructies vind je op de meegeleverde receptkaart.
Tip: Je houdt eieren, bloem, poedersuiker en melk over. Van deze ingrediënten kun je de volgende dag een naturel pannenkoek maken!
Haal de plakjes ontbijtspek los van elkaar. Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek in 3 - 4 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de helft van het onbijtspek toe. Schenk een soeplepel beslag in de pan (let op: je bakt één pannenkoek per persoon). Strooi na ongeveer 1 minuut, zodra de onderkant begint te kleuren, de helft van de gruyère over de bovenkant. Laat nog 1 minuut garen en draai de pannenkoek om. Bak nog 1 - 2 minuten, of totdat de pannenkoek helemaal gaar is. Bak op dezelfde manier nog een pannenkoek.
Serveer de pannenkoeken op grote borden en bestrooi met de poedersuiker (zie Tip). Heb je stroop of ahoornsiroop in huis? Voeg dit naar smaak toe aan de pannenkoeken.
Tip: Strooi deze direct op de pannenkoek, maar houd er een fijne zeef onder om de suiker beter te verdelen.