
Kruidige pompoencake
+/- 10 plakken | met roomkaasglazuur en pecannoten
Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.
Romig, zoet én knapperig: dat is ieder hapje van deze cake! Ga deze week aan de slag met pompoen, roomkaas en pecannoten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
150 gram
Pompoenblokjes
160 gram
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
200 gram
Kristalsuiker
(Kan bevatten Gluten)
4 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
200 gram
Tarwebloem
(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)
0.7 zakje(s)
Bakpoeder
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)
1 zakje(s)
Speculaaskruiden
100 gram
Poedersuiker
(Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Gluten, Noten)
50 gram
Roomkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
40 gram
Pecanstukjes
(Bevat Pecannoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
Zelf toevoegen
tl
Zout
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de pompoenblokjes, afgedekt, in 15 - 17 minuten gaar.
- Haal ondertussen de roomboter uit de koelkast en weeg 160 gram af. Snijd de roomboter in blokjes en laat op kamertemparatuur komen.
- Giet vervolgens de pompoenblokjes af en laat afkoelen. Prak de pompoen met een vork tot een puree.

- Bekleed een cakeblik met een lengte van 25 cm met bakpapier.
- Meng in een grote kom de roomboter, de kristalsuiker en een snufje zout met een spatel of mixer tot een romige, luchtige massa.
- Mix één voor één de eieren door het beslag en voeg de pompoenpuree toe.
- Spatel voorzichtig de bloem, het bakpoeder en de speculaaskruiden door het beslag.
- Giet het beslag in de cakevorm. Bak de cake 40 - 45 minuten in de oven.

- Giet de poedersuiker in een kom. Voeg lepel voor lepel de roomkaas toe en klop met een vork tot een egale massa.
- Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pecanstukjes goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

- Controleer of de cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit? Dan is de cake klaar.
- Haal de cake uit de oven en laat volledig afkoelen.
- Besmeer de bovenkant van de cake met het roomkaasglazuur en garneer met de geroosterde pecanstukjes.