Skip to main content
BBQ box met steak, hamburgers, gemarineerde kip en worstjes
BBQ box met steak, hamburgers, gemarineerde kip en worstjes

BBQ box met steak, hamburgers, gemarineerde kip en worstjes

4 porties | met groentespiesen, aardappelen, salade en gebakken stokbrood

.

Labels:
Recept
Allergenen :
Mosterd
Soja
Tarwe
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Pinda's
Rogge

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd1 uur
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

4 stuk(s)

Meatier-burger

(Bevat: Mosterd Kan bevatten: Melk (inclusief lactose), Ei, Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad)

4 stuk(s)

Kipfilet met mediterrane kruiden

1 stuk(s)

Courgette

2 stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Maiskolf

750 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Komkommer

250 gram

Rode cherrytomaten

100 gram

Veldsla

50 gram

Teriyakisaus

(Bevat: Soja, Tarwe)

4 stuk(s)

Hamburgerbol met sesam

(Bevat: Soja, Tarwe, Gluten, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad Kan bevatten: Gluten, Noten)

4 stuk(s)

Steak

80 gram

Pindasaus

(Bevat: Soja, Tarwe, Pinda's)

50 gram

Barbecuesaus

(Bevat: Mosterd)

1 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

125 gram

Ongezouten boter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat: Tarwe, Gluten, Rogge Kan bevatten: Melk (inclusief lactose), Gluten, Sesamzaad, Noten)

1 zakje(s)

Griekse kruidenmix

50 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Gekruide kipworstjes

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

1 tl

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)13267 kJ
Energie (kcal)3171 kcal
Vetten142.7 g
waarvan verzadigd64.7 g
Koolhydraten263.8 g
waarvan suikers63.2 g
Vezels40.3 g
Eiwitten198.5 g
Zout13.2 g
Potassium710 mg
Calcium43.5 mg
Iron1.1 mg

Benodigdheden

Pan
Aluminiumfolie
Kom
Satéprikkers
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Aardappelen bereiden
1
  • Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
  • Was de aardappelen. Zet de aardappelen onder water in een pan.
  • Kook de aardappelen 10 - 12 minuten.
  • Giet af en wikkel de aardappelen in aluminiumfolie. Besprenkel met een flinke scheut zonnebloemolie. Breng op smaak met peper en zout
Groenten bereiden
2
  • Snijd de courgette in halve maantjes. Snijd de paprika en ui in blokjes van 2 cm.
  • Voeg de groenten toe aan een kom en meng met een flinke scheut zonnebloemolie en de Griekse kruidenmix. Rijg de groenten aan de satéprikkers.
  • Wikkel de maiskolf in aluminiumfolie.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
Salade maken
3
  • Halveer de cherrytomaten. Voeg de helft toe aan een saladekom. Voeg de andere helft toe aan een kleine kom.
  • Snijd de komkommer in fijne blokjes. Meng in de saladekom de komkommer, sla, extra vierge olijfolie en balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om.
  • Verkruimel de witte kaas erboven. 
Kruidenboter bereiden
4
  • Snijd de verse kruiden fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Meng in een kom de roomboter met de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door.
  • Bak de baguette en de hamburgerbollen 3 - 4 minuten in de oven.
Grillen
5
  • Snijd de steak in blokjes. Meng in een kom met de teriyakisaus en rijg de blokjes aan de satéprikkers.
  • Grill de aardappelen 10 - 15 minuten op de barbecue (zie Tip).
  • Leg de mais en groentespiesen op de barbecue en grill 8 - 10 minuten.
  • Grill de worst 8 - 9 minuten, of tot rondom bruin. Grill de hamburgers en de kip 3 - 4 minuten per kant. Grill de steak 2 - 3 minuten per kant.

Tip: Je kunt het vlees en de groenten ook bakken in een pan of roosteren in een voorverwarmde oven.

Serveren
6
  • Voeg de pinda's en BBQ-sauzen toe aan kleine kommen. 
  • Dek de tafel met de salade, tomaten, kruidenboter en de baguette. 
  • Serveer met de gegrilde kip, steak en worsten. Serveer de sauzen ernaast. Beleg de burgers en serveer op een schaal.
  • Serveer de aardappelen en de mais met een toefje van de kruidenboter. Leg de groentespiesen op een schaal en serveer.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Dubbele smashburger met kaas op brioche

Dubbele smashburger met kaas op brioche

met gebakken paddenstoelen, truffelmayonaise en smokey ketchup
Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

met peultjes en wortelpuree
Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

met champignons, paprika en frisse yoghurtsaus
Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Kogelbiefstuk met chimichurri

Kogelbiefstuk met chimichurri

met cerise aardappelen, champignons en een salade
Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

met spinazie-aardappelpuree en geroosterde cherrytomaten
Gemarineerde biefstuk met sjalottensaus

Gemarineerde biefstuk met sjalottensaus

met ovengroenten, frietjes en truffelmayonaise
Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

met aardappelschijfjes en geroosterde groenten
Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten
Varkenshaas in ontbijtspek met kruidenroomkaasvulling

Varkenshaas in ontbijtspek met kruidenroomkaasvulling

met walnoottopping, gebakken sperziebonen en krieltjes
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Romige pasta met varkenshaaspuntjes

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

met aubergine en semi-gedroogde tomaten
Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

met mini-romatomaten en basilicum
Double Veggie - Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

Double Veggie - Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

met jalapeño's, paprika en avocado als extra
Gebakken rijst met roerei en paksoi

Gebakken rijst met roerei en paksoi

met verse doperwten, wortel en pikante honingpinda's
Farfalle in avocado-pestosaus

Farfalle in avocado-pestosaus

met cherrytomaten, yoghurt en bosui
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano
Linguine met pesto en halloumi

Linguine met pesto en halloumi

met geroosterde cherrytomaten, pruimtomaat en rode ui
Pittige nachoschotel met gehakt en cheddar

Pittige nachoschotel met gehakt en cheddar

met verse koriander en witte-kaassalsa

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Kippensoep met noedels in kruidige kokosbouillon

Kippensoep met noedels in kruidige kokosbouillon

met vers citroengras, sperziebonen en rode peper
Warmgerookte-zalmsalade met courgettelinten

Warmgerookte-zalmsalade met courgettelinten

met aardappelen, sperziebonen en verse dille
Spaghetti met Parmigiano-pankotopping

Spaghetti met Parmigiano-pankotopping

in rijke cherrytomatensaus met champignons en spinazie
Cheesy quiche met spek en koolrabi

Cheesy quiche met spek en koolrabi

mei prei en rozemarijn
Cheesy loaded fries met pulled chicken

Cheesy loaded fries met pulled chicken

met avocado, zure room, tomatensalsa en limoen
Mezzeschotel met kipworstjes en zhoug-courgette

Mezzeschotel met kipworstjes en zhoug-courgette

met krieltjes, hummus en tomatensalade
Italiaanse stijl hutspot met vegetarische gehaktballetjes

Italiaanse stijl hutspot met vegetarische gehaktballetjes

met verborgen groenten voor kinderen: puntpaprika, wortel en tomaat
Tagliatelle met biefstukreepjes in romige champignonsaus

Tagliatelle met biefstukreepjes in romige champignonsaus

met burrata en gezouten amandelen
Hertengehaktballetjes in tahinsaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in tahinsaus met amandelschaafsel

met rijst, ras el hanout, peterselie en groenten
Keto-vriendelijke zalmfilet in citroenbotersaus met venkelsalade met dille

Keto-vriendelijke zalmfilet in citroenbotersaus met venkelsalade met dille

met knolselderijpuree met sperziebonen
Kalfsburger deluxe met kruidige avocadosalsa en cheesy zoete-aardappelpartjes

Kalfsburger deluxe met kruidige avocadosalsa en cheesy zoete-aardappelpartjes

met Peruaanse kruiden en rode-koolsalade
Zoet-pittige plantaardige visburger met ravigotesaus

Zoet-pittige plantaardige visburger met ravigotesaus

met frisse venkelsalade en BBQ-aardappelpartjes
Zalmfilet met citoen-salieboter

Zalmfilet met citoen-salieboter

met aardappelpuree en geroosterde groenten
Vietnamese stijl ‘shaking beef’ met umami komkommersalade

Vietnamese stijl ‘shaking beef’ met umami komkommersalade

met rijst, koriander en limoen
Geitenkaassalade met pecannoten en pompoenpitten

Geitenkaassalade met pecannoten en pompoenpitten

met yoghurtdressing, appel, courgette en aardappelen
Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

met aardappelpuree en geroosterde paprika
Stir-fry volkoren noedels met omeletreepjes

Stir-fry volkoren noedels met omeletreepjes

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Aubergine met Midden-Oosterse kruiden en bulgur

Aubergine met Midden-Oosterse kruiden en bulgur

met zelfgemaakte muhammara, zoetzure ui en naan
Heekfilet met roerbaknoedels

Heekfilet met roerbaknoedels

met Vietnamese saus, pinda's en limoen
Pangasiusfilet in ontbijtspek met aardappeltjes

Pangasiusfilet in ontbijtspek met aardappeltjes

met wortel en ravigotesaus