Bakbox | Havermoutkoekjes
Bakbox | Havermoutkoekjes

Bakbox | Havermoutkoekjes

+/- 20 stuks | Bak het zelf met verse ingrediënten

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Bak deze week een trommel vol lekkere havermoutkoekjes met dadels en pindakaas. Heerlijk knapperig en perfect voor als je wat extra energie nodig hebt rond theetijd.

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk
Wheat
Oats

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour 30 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

1 piece

Egg

400 g

Oat dough mix

(Contains Milk, Wheat, Oats May be present Egg, Soy, Tree nuts, Sesame)

3 teaspoon

Ground cinnamon

50 g

Chopped dates

2 tube

Peanut butter

Not included in your delivery

40 g

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories1008 kcal
Energy (kJ)4217 kJ
Fat22.1 g
Saturated Fat11.7 g
Carbohydrate177.9 g
Sugar96.5 g
Dietary Fiber7.8 g
Protein18.1 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Plastic Wrap
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Haal de roomboter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Kluts het ei in een kleine kom. Meng in een grote kom de haverdeegmix met de kaneel en de dadelstukjes.

Deeg maken
2

Kneed met je handen de roomboter, de pindakaas en het geklutste ei door de mix, tot er een gelijkmatige massa ontstaat. Vorm een lange rol van +/- 5 cm dik van het deeg en wikkel het in vershoudfolie. Bewaar het deeg minimaal een uur in de koelkast.

Tip: Heb je een (hand)mixer? Mix het beslag dan 4 minuten met een vlindergarde.

Koekjes vormen
3

Verwarm de oven voor op 160 graden. Haal het folie van het deeg en snijd plakken van 1.5cm eraf. Leg de plakken deeg in rijen op een bakplaat met bakpapier. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de koekjes blijft door de rijen om de beurt hoger en lager te laten starten.

Bakken
4

Bak de havermoutkoekjes 15-18 minuten in de oven. De koekjes horen nog zacht te zijn wanneer ze uit de oven komen. Laat ze minimaal 30 minuten afkoelen op de bakplaat. Bewaar in een luchtdicht koekblik.

Tip: Zijn de havermoukoekjes de volgende dag zacht geworden? Bak ze 5 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden: zo worden ze weer lekker knapperig.