Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten. Bak zelf deze Amerikaanse klassieker met melkchocoladechips!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
⅕ piece
Egg
30 g
Flour
(Contains Wheat May be present Gluten)
10 g
Chocolate chips
(Contains Milk, Soy May be present Gluten, Tree nuts, Peanuts, Sesame)
0.18 sachet(s)
Baking powder
(Contains Wheat May be present Egg, Gluten, Lupin, Milk, Soy)
15 g
Cane sugar
(May be present Gluten)
20 g
Butter
(Contains Milk)
0.1 teaspoon
Salt
Snijd de roomboter in blokjes en laat op kamertemperatuur komen. Kluts de eieren in een kleine kom. Meng in een grote kom de bloem, het bakpoeder en een snufje zout met de chocoladedruppels.
Doe de roomboter en de rietsuiker in een kom en klop met een (elektrische) mixer in ongeveer 5 minuten tot een romig geheel. Voeg het roombotermengsel en de geklutste eieren toe aan de kom met bloem en roer goed door met een lepel. Kneed daarna met je handen tot er een gelijkmatige massa ontstaat. Vorm een bal van het deeg en wikkel het deeg in plasticfolie. Bewaar minimaal een half uur in de koelkast.
Tip: Gebruik eventueel een keukenmachine met deeghaak.
Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht) of 210 graden (elektrisch). Rol met je handen het deeg in ongeveer 20 bolletjes van 3 cm. Druk de bolletjes plat met je handen. Leg de deegplakjes in rijen op een bakplaat met bakpapier. Leg de rijen om en om op de bakplaat zodat er voldoende ruimte tussen de koekjes overblijft.
Tip: Passen niet alle koekjes op één bakplaat? Bak ze dan in meerdere rondes.
Bak de koekjes 12 - 14 minuten in de oven. Ze horen nog zacht te zijn wanneer ze uit de oven komen. Laat de koekjes minimaal 10 minuten afkoelen op de bakplaat. Bewaar in een luchtdicht koekblik.
Tip: Zijn de koekjes de volgende dag zacht geworden? Bak ze 5 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden om ze weer knapperig te maken.