HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMac & Cheese Met Pompoen
topBanner
Mac & cheese met pompoen

Mac & cheese met pompoen

Met spinazie en verse tijm

Lees meer

'Mac & cheese', oftewel macaroni met kaas, is een Amerikaanse klassieker en ultiem comfort food: heerlijk romig, met lekker veel kaas. Onze versie is perfect voor de herfst, omdat je de saus maakt met hét ingrediënt van het seizoen: pompoen.

Labels:CaloriebewustEten binnen 3 dagenVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

180 gram

Rigatoni

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Mosterd)

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 bosje(s)

Verse tijm

(Kan bevattenSelderij)

2 tl

Paprikapoeder

300 gram

Pompoenblokjes

150 ml

Halfvolle melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

100 gram

Spinazie

50 gram

Geraspte oude kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

150 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2853 kJ
Energie (kcal)682 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd11.4 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers9.0 g
Vezels7 g
Eiwitten27 g
Zout1.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Snijplank
Fruitmesje
Oven
Pan met deksel
Maatbeker
Staafmixer
Ovenschaal
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de rigatoni en kook, afgedekt, 13 – 15 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Bewaar wat van het kookvocht. Snijd ondertussen de ui fijn. Pers de knoflook of snijd fijn en ris de blaadjes tijm van de takjes.

2

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui, de knoflook en het paprikapoeder 1 – 2 minuten. Voeg de pompoenblokjes en 3/4 van de tijm toe en roerbak 4 – 6 minuten. Voeg daarna de melk en de bouillon toe en laat, afgedekt, 8 – 11 minuten koken, of tot de pompoen zacht is.

3

Haal de pan met pompoen van het vuur en giet de inhoud in een maatbeker. Pureer met een staafmixer. Maak de saus eventueel dunner door kookwater van de pasta toe te voegen.

4

Giet de saus terug in de soeppan. Voeg de spinazie, 3/4 van de oude kaas, 3/4 van de cheddar en de rigatoni toe en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.

5

Schep het mengsel in een ovenschaal en strooi de overige kaas erover. Bak de pastaschotel 10 – 15 minuten in de oven, of tot de bovenkant mooi bruin is.

6

Haal de pastaschotel uit de oven en schep de mac & cheese op de borden. Garneer met de overige tijm.