Skip to main content
Luxe bowl met kabeljauw-tempura en mango
Luxe bowl met kabeljauw-tempura en mango

Luxe bowl met kabeljauw-tempura en mango

met rijst, sojabonen, zeewiersalade en limoenmayonaise

Allergenen :
Soja
Sesamzaad
Vis
Gluten
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Mango

¼ stuk(s)

Limoen

¼ stuk(s)

Komkommer

25 gram

Sojabonen

¼ zakje(s)

Gomasio

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

50 gram

Rodekool, wittekool en wortel

15 gram

Zeewiersalade

75 gram

Sushirijst

Zelf toevoegen

1.5 el

Wittewijnazijn

70 gram

Bloem

75 ml

Water

2 tl

Suiker

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

2 el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4349 kJ
Energie (kcal)1039 kcal
Vetten38.4 g
waarvan verzadigd4.9 g
Koolhydraten133.3 g
waarvan suikers25.2 g
Vezels8 g
Eiwitten36.7 g
Zout1.4 g
Potassium15 mg
Calcium2.8 mg

Benodigdheden

Pan
Kleine kom
Kom
Diep bord
Grote kom
Koekenpan
Keukenpapier
Bord

Instructies

Voorbereiden
1

Vul een kleine kom met de benodigde hoeveelheid water en leg in de vriezer. Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst en verkruimel het bouillonblokje erboven. Voeg de sushirijst toe aan de pan en kook in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af, spoel met lauw water en houd apart.

Zoetzuur maken
2

Meng in een kom de wittewijnazijn, de helft van de suiker en een snuf zout. Meng de rodekool, wittekool en wortel erdoor en zet apart. Schep regelmatig om zodat de smaken goed intrekken.

Weetje: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort op gebied van calcium, vezels en vitamine C?

Groenten snijden
3

Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakjes. Pers de limoen uit. Snijd de komkommer in blokjes. Meng in een kleine kom de mayonaise met limoensap naar smaak en de overige suiker. Voeg eventueel meer limoensap toe naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.

Tempura voorbereiden
4

Dep de vis droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 2 cm. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een diep bord 20 g bloem per persoon met een flinke snuf zout. Haal de kleine kom met koud water uit de vriezer. Maak in een grote kom een beslag van het ijswater en de overige bloem (zie Tip). Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. 

Tip: Is het beslag te dik? Voeg dan nog 1 el (ijs)water toe. Is het beslag te dun? Voeg dan wat extra bloem toe.

Tempura bakken
5

Controleer of de koekenpan met olie goed heet is. Leg een bord met keukenpapier klaar om de tempura na het bakken op te laten uitlekken. Haal de visblokjes eerst door de bloem en zorg dat de blokjes rondom bedekt zijn. Haal de visblokjes vervolgens door het beslag en leg ze voorzichtig in de olie (pas op voor spetters!). Bak de vis 3 - 4 minuten per kant, of tot hij een goudbruin korstje heeft. Laat de vis daarna uitlekken op het bor dmet keukenpapier.

Serveren
6

Verdeel de rijst over diepe borden. Leg de zoetzure koolsalade op de rijst en besprenkel de rijst met de achtergebleven zoetzure dressing. Verdeel de kabeljauw-tempura, mango, sojabonen, zeewiersalade en komkommer in mooie hoopjes over de rijst. Garneer met de limoenmayonaise en de gomasio (zie Tip).

Tip: Heb je sojasaus in huis? Voeg dit naar smaak toe.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Boekoeloekoe-balletjes met mangoketchup

Boekoeloekoe-balletjes met mangoketchup

met broccoli en Koreaans gekruide aardappelpuree
Roerbak met bulgogisaus en varkenshaaspuntjes

Roerbak met bulgogisaus en varkenshaaspuntjes

met Koreaanse kruiden en sperziebonen
Bulgogi varkenshaaspuntjes met broccoli

Bulgogi varkenshaaspuntjes met broccoli

met paprika, limoen en pinda's
Aziatische burger met zoete kippendij

Aziatische burger met zoete kippendij

mango-salade, gomasio frietjes en limoenmayo
Thaise stijl surf & turf met zalm en filet mignon

Thaise stijl surf & turf met zalm en filet mignon

met chimichurri en groene curryrisotto
Koreaanse bao buns met krokante kip

Koreaanse bao buns met krokante kip

met kimchisaus en 'smashed' broccoli
Gemarineerde varkenshaas op z'n Japans met paddenstoelen

Gemarineerde varkenshaas op z'n Japans met paddenstoelen

met komkommersalade, zoete aardappel en furikakemayonaise
Tonijn-avocadobowl met furikake

Tonijn-avocadobowl met furikake

met tomaat, rode ui en bruine rijst
Kip yakitori met zoete sojasaus en gomasio

Kip yakitori met zoete sojasaus en gomasio

met rijst, broccoli en wortel
Aziatische-stijl hamburger op een wortelbroodje

Aziatische-stijl hamburger op een wortelbroodje

met wortel, gepekelde rode ui en gembermayonaise
Kabeljauwfilet met spinazie-basilicumpuree

Kabeljauwfilet met spinazie-basilicumpuree

en gebakken cherrytomaten
Honing-miso glazed kabeljauw

Honing-miso glazed kabeljauw

met tempura van courgette, knoflook-gemberrijst en sojabonen
Kabeljauwfilet met pastinaak-spinaziestamppot

Kabeljauwfilet met pastinaak-spinaziestamppot

met spekjes en gebakken rode ui
Siciliaanse visstoof met venkel en wortel

Siciliaanse visstoof met venkel en wortel

met kappertjes en volkoren broodje
Feestelijke kabeljauwfilet uit de oven in Mediterraanse saus

Feestelijke kabeljauwfilet uit de oven in Mediterraanse saus

met tzatziki, gegrilde groenten en Turks broodje
Gebakken kabeljauwfilet met zeekraal

Gebakken kabeljauwfilet met zeekraal

met venkel, krieltjes en citroenmayonaise
Japanse-stijl kabeljauwfilet met zeewiersalade

Japanse-stijl kabeljauwfilet met zeewiersalade

met sesamdressing, rijst en salade van komkommer en gele wortel
Parelcouscous met kippendijreepjes en ras el hanout

Parelcouscous met kippendijreepjes en ras el hanout

met rozijnen, frisse tomaat-komkommersalade en munt-yoghurtsaus
Bao buns met kruidige varkenshaas, paksoi en sojabonen

Bao buns met kruidige varkenshaas, paksoi en sojabonen

met zoetzure komkommer
Lauwwarme couscoussalade met Mediterraanse kipfilet

Lauwwarme couscoussalade met Mediterraanse kipfilet

met tomatentapenade en yoghurtdressing

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Surinaamse stijl kipcurry

Surinaamse stijl kipcurry

met ei, aardappelen en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, cherrytomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met aardappeltjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met aardappelpartjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met auberginetopping en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met aardappelpartjes en taugé
Steak met Thaise stijl salade en pinda's

Steak met Thaise stijl salade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, aardappelen, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes