Skip to main content
Gemarineerde varkenshaas op z'n Japans met paddenstoelen
Gemarineerde varkenshaas op z'n Japans met paddenstoelen

Gemarineerde varkenshaas op z'n Japans met paddenstoelen

met komkommersalade, zoete aardappel en furikakemayonaise

Varkenshaas is het meest malse stuk vlees van het varken. Wist je dat dit het enige stukje van het varken is dat je zelfs rosé kunt eten?

Allergenen :
Soja
Schwefeldioxide und Sulfite
Hvede
Sesamzaad
Senf
Egg

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd50 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkenshaas

10 gram

Ponzu

(Bevat: Soja, Schwefeldioxide und Sulfite, Hvede)

300 gram

Zoete aardappel

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

1 stuk(s)

Bosui

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat: Sesamzaad)

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Soja, Hvede)

10 ml

Ketjap manis

(Bevat: Soja, Hvede)

½ stuk(s)

Komkommer

25 gram

Mayonaise

(Bevat: Senf, Egg)

½ zakje(s)

Furikake

(Bevat: Sesamzaad, Soja, Hvede)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

[Plantaardige] roomboter

2 el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Bloem

½ el

Olijfolie

½ tl

Wittewijnazijn

Voedingswaarden

Energie (kcal)1026 kcal
Energie (kJ)4294 kJ
Vetten50 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten100 g
waarvan suikers49 g
Vezels11.7 g
Eiwitten39 g
Zout4 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Kom
Ovenschaal
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan
Steelpan

Instructies

Zoete aardappel bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil of was de zoete aardappel grondig en snijd in partjes van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een grote kom met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1 tl bloem, peper en zout. Verdeel de partjes over een bakplaat met bakpapier. Zorg dat er genoeg ruimte tussen de partjes in zit, dan worden ze extra knapperig. Gebruik indien nodig een extra bakplaat. Bak 30 - 40 minuten bovenin de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep (en wissel de platen eventueel) halverwege om.

Varkenshaas marineren
2

Meng in een kom per persoon: 10 ml ketjap, 10 ml sojasaus en 2 el honing. Leg de varkenshaas in de marinade en bewaar apart tot gebruik. Snijd de bosui in fijne ringen. Houd het groene gedeelte apart om mee te garneren.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren naar smaak meer toevoegen.

Komkommersalade maken
3

Haal de varkenshaas uit de dressing en leg in een ovenschaal. Bewaar de marinade apart. Bak de laatste 20 minuten mee met de zoete aardappel onder in de oven. Snijd de komkommer in dunne schuine plakken. Meng in een kom met 1/2 tl wittewijnazijn per persoon en garneer met de gomasio. Meng in een kleine kom de mayonaise met de furikake.

Ponzu paddenstoelen bakken
4

Hak de paddenstoelen grof. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de paddenstoelen 4 - 5 minuten. Voeg het witte gedeelte van de bosui toe en bak nog 4 - 5 minuten. Verlaag het vuur, voeg de ponzu toe en bak nog 1 minuut.

Afwerken
5

Verhit 1 el roomboter per persoon in een steelpan op middellaag vuur. Voeg de marinade van de varkenshaas toe en laat voorzichtig inkoken tot een stroperige saus. Haal de varkenshaas uit de oven en snijd in dunne plakjes.

Tip: Wist je dat bosui vergeleken met andere groenten veel calcium bevat? Je vindt het ook in boerenkool en paksoi.

Serveren
6

Verdeel de varkenshaas met de marinade over de borden. Serveer met de zoete aardappel en de furikakemayonaise ernaast. Garneer de zoete aardappel en varkenshaas met het groene gedeelte van de bosui. Verdeel de ponzu paddenstoelen over de borden. Serveer met de komkommersalade op tafel.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Kogelbiefstuk met chimichurri

Kogelbiefstuk met chimichurri

met cerise aardappelen, champignons en een salade
Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

met spinazie-aardappelpuree en geroosterde cherrytomaten
Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

met aardappelschijfjes en geroosterde groenten
Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten
Varkenshaas in ontbijtspek met kruidenroomkaasvulling

Varkenshaas in ontbijtspek met kruidenroomkaasvulling

met walnoottopping, gebakken sperziebonen en krieltjes
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Gebakken rijst met roerei en paksoi

Gebakken rijst met roerei en paksoi

met verse doperwten, wortel en pikante honingpinda's
Farfalle in avocado-pestosaus

Farfalle in avocado-pestosaus

met cherrytomaten, yoghurt en bosui
Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

met krieltjes, Midden-Oosterse kruiden en knoflookmayonaise
Champignonrisotto van orzo met kabeljauwfilet als extra

Champignonrisotto van orzo met kabeljauwfilet als extra

met courgette, walnoten en pecorino
Rendang met kokosrijst

Rendang met kokosrijst

met zoetzure komkommer-wortelsalade
Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

met sperziebonen, honingpinda's en komkommersalade
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met Italiaanse groenten in tomatensaus en rijst
Poke bowl met gefrituurde kip

Poke bowl met gefrituurde kip

met avocado, sinaasappel, komkommer
Steak met stroganoff-saus

Steak met stroganoff-saus

met verse pappardelle
Bao bun met sticky varkenshaas

Bao bun met sticky varkenshaas

met zoetzuur, sugarsnaps en zoete Aziatische saus
Gebakken noedels met garnalen en Chinese kool

Gebakken noedels met garnalen en Chinese kool

met wortel, gember en verse koriander
Koreaanse-stijl gefrituurde kip

Koreaanse-stijl gefrituurde kip

met zoetzure groenten en broccolirijst
Noedels met meiraap in curry-kokossaus

Noedels met meiraap in curry-kokossaus

met peultjes en pinda's

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Shakshuka curry met witte kaas

Shakshuka curry met witte kaas

in kruidige kokossaus met pita, spinazie en venkel
Gentse waterzooi met kippendij

Gentse waterzooi met kippendij

met wortel, bleekselderij en prei
Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

met kaas, prei, courgette en dille
Varkenshaas met spekjes en gnocchi

Varkenshaas met spekjes en gnocchi

in champignonroomsaus met Parmigiano Reggiano
Pangasiusfilet in roombotersaus met citroen en kappertjes

Pangasiusfilet in roombotersaus met citroen en kappertjes

met kruidige parelcouscous, olijven en peterselie
Sweet & Sticky noedels met sinaasappel, kip, pinda's en koolrabi

Sweet & Sticky noedels met sinaasappel, kip, pinda's en koolrabi

met koriander, radijs en rode peper
Wrap met krokante kip

Wrap met krokante kip

met mangoketchup en regenboogkoolsla
Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

met zure-roomsaus en en Surinaamse kruiden
BBQ-tempehburrito’s  met smashed avocado

BBQ-tempehburrito’s met smashed avocado

met tomaat-maissalsa, kruidige rijst en koriander
Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

met verborgen groenten voor kinderen: wortel, pompoen en ui
Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

met kruidige rijst en zonnebloempitten
Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

met sugarsnaps en zoetzure groenten
Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

met sriracha-mayo, zwart sesamzaad en zoetzure radijsjes
Steak met knolselderijfrietjes en Parmigiano Reggiano

Steak met knolselderijfrietjes en Parmigiano Reggiano

met frisse sperziebonen, citroenpartjes en zelfgemaakte jus
Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

met cheesy pastinaak-aardappelpuree en puntpaprika
Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

met mini-romatomaten, komkommer en mais
Salade met garnalen en avocado

Salade met garnalen en avocado

met romige groene saus, verse kruiden en zoetzure ui
Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

met smokey saus, frietjes en tomaat-komkommersalade
Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

met bospaddenstoelenpesto en gegratineerde volkoren ciabatta
Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui