HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTonijn Avocadobowl Met Furikake
topBanner
Tonijn-avocadobowl met furikake

Tonijn-avocadobowl met furikake

met tomaat, rode ui en bruine rijst

Lees meer

Je brengt de tonijn-avocadobowl op smaak met furikake. Dit is een Japanse topping gemaakt van gedroogde vis en groenten met zeewier, sesamzaadjes en zout.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustNieuwFamilieLekker snelExtra groente
Allergenen :VisSesamzaadEiMosterdGlutenSojaTarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

160 gram

Tonijn in water

(BevatVis)

150 gram

Bruine snelkookrijst

1 stuk(s)

Avocado

1 stuk(s)

Mini-komkommer

10 ml

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

½ zakje(s)

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

1 zakje(s)

Furikake

(BevatSesamzaad, Gluten, Soja, Tarwe)

1 zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

1 stuk(s)

Rode ui

1 zakje(s)

Gomasio

(BevatSesamzaad)

1 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

2 tl

Wittewijnazijn

2 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2847 kJ
Energie (kcal)680 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels9 g
Eiwitten22 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes. Snijd de ui in dunne halve maantjes. Snijd de tomaat in blokjes.

2

Meng in een kom de ui met per persoon: 1 tl wittewijnazijn en 1 tl suiker. Schep af en toe om. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in plakjes. Meng in een kom de komkommer met de sesamolie, gomasio, peper en zout.

3

Laat de tonijn uitlekken. Meng in een kom de tonijn, mayonaise en zoet-pittige chilisaus. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de rijst over diepe borden of kommen. Leg de tonijnsalade, komkommersalade, avocado en tomatenblokjes erbovenop. Garneer met de furikake.