HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSiciliaanse Visstoof Met Venkel En Wortel
topBanner
Siciliaanse visstoof met venkel en wortel

Siciliaanse visstoof met venkel en wortel

met kappertjes en volkoren broodje

Lees meer

Venkel over? Deze groente kun je ook rauw eten - rasp fijn en meng met bijvoorbeeld verse dille, walnoot en kruidenazijn tot een salade.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustExtra groente
Allergenen :VisGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(BevatVis)

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode peper

200 gram

Passata

2 stuk(s)

Bruin rozenbroodje

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenEi)

20 gram

Kappertjes

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Venkel

1 stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

150 ml

Visbouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)1944 kJ
Energie (kcal)465 kcal
Vetten6.0 g
waarvan verzadigd1.0 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels10 g
Eiwitten29 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in reepjes en bewaar het loof. Snijd de wortel in plakjes van 1/2 cm. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd 1/4 rode peper per persoon fijn.

2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog. Fruit de knoflook, rode peper en ui 1 minuut. Voeg vervolgens de venkel en wortel toe en bak 6 - 8 minuten mee.

3

Blus de hapjespan af met de zwarte balsamicoazijn. Voeg de passata en de bouillon toe en stoof, afgedekt, 8 - 10 minuten.

4

Leg de bruine rozenbroodjes op een bakplaat met bakpapier en bak de broodjes 6 - 8 minuten in de oven.

5

Snijd de kabeljauwfilets in blokjes van 3 - 4 cm. Voeg de laatste 4 - 5 minuten toe aan de stoof. Proef de stoof en breng op smaak met peper en zout.

6

Schep de visstoof in diepe borden of kommen. Garneer met de kappertjes en het venkelloof en serveer met het bruine rozenbroodje.