HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBoekoeloekoe Balletjes Met Mangoketchup
topBanner
Boekoeloekoe-balletjes met mangoketchup

Boekoeloekoe-balletjes met mangoketchup

met broccoli en Koreaans gekruide aardappelpuree

Lees meer

Wist je dat de boekoeloekoemix meer dan 15 verschillende soorten kruiden, specerijen en groenten bevat?

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustVeggieFamilieExtra groenteNieuw
Allergenen :Glutenbevattende granenSelderijEiMelkZwaveldioxide of sulfietenSesamzaadSojaTarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

40 gram

Boekoeloekoe-burgermix

(BevatGlutenbevattende granen, SelderijKan bevattenNoten, Pinda's, Sesam, Melk, Soja, Lupine)

1 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

25 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk)

1 stuk(s)

Ui

30 gram

Mangoketchup

(BevatZwaveldioxide of sulfieten)

500 gram

Broccoli

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 zakje(s)

Gomasio

(BevatSesamzaad)

10 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

400 gram

Hasselback aardappelen

⅔ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(BevatGlutenbevattende granen, Sesamzaad, Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

2 tl

Wittewijnazijn

1 el

Olijfolie

2 el

Roomboter

(BevatMelk)

2 el

Melk

(BevatMelk)

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2184 kJ
Energie (kcal)522 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten43 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels15 g
Eiwitten20 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Grote kom
Vergiet
Aardappelstamper
Koekenpan
Koekenpan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Snipper de ui zeer fijn. Kluts in een kom 1/2 ei per persoon. Meng in een grote kom de benodigde boekoeloekoemix met de geraspte kaas, de helft van de gesnipperde ui en per persoon: 1 el geklutst ei en 1 el melk. Voeg eventueel extra melk toe als het te droog lijkt. Laat 15 minuten opstijven in de koelkast.

2

Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

3

Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Zorg dat de broccoli net onder water staat in een andere pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 2 - 3 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en spoel met koud water zodat de broccoli niet verder gaart.

4

Pers de knoflook of snijd fijn. Maak in een kom een dressing van de sojasaus en per persoon: 1 tl gomasio en 1 tl wittewijnazijn. Voeg de knoflook toe en breng op smaak met peper en zout. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg 1 el roomboter per persoon en naar smaak een scheutje melk toe en stamp goed door. Voeg eventueel nog wat extra kookvocht toe. Breng op smaak met 1 tl Koreaanse kruiden per persoon, peper en zout.

5

Maak van de boekoeloekoemix 3 balletjes per persoon. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg, wanneer de pan goed heet is, de boekoeloekoeballetjes toe en bak 2 - 3 minuten aan. Bak vervolgens, afgedekt, in 7 - 8 minuten rondom bruin op middellaag vuur. Verhit ondertussen in een andere koekenpan nog 1/4 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Fruit de overige ui 1 - 2 minuten. Voeg de voorgekookte broccoli en de dressing toe en roerbak 3 - 5 minuten.

6

Serveer de broccoli en puree naast elkaar. Leg de balletjes op de puree en sprenkel de mangoketchup eroverheen. Garneer de broccoli met de overige gomasio.