Kip yakitori met zoete sojasaus en gomasio
Kip yakitori met zoete sojasaus en gomasio

Kip yakitori met zoete sojasaus en gomasio

met rijst, broccoli en wortel

Yakitori betekent gegrilde kip in het Japans; yaki (gegrild) en tori (kip). Vandaag maak je een zoete saus om het gespiesd kippenvlees extra smaak te geven!

Allergens:
Gluten
•Soy
•Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Jasmijnrijst

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Wortel

100 g

Broccoliroosjes

1 unit

Bosui

100 g

Kipsatéblokjes

2 unit

Spies

1 sachet(s)

Zoete Aziatische saus

(Contains Gluten, Soy)

½ sachet(s)

Gomasio

(Contains Sesame)

Not included in your delivery

¼ unit

Kippenbouillonblokje

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2707 kJ
Calories647 kcal
Fat21 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate81 g
Sugar18 g
Dietary Fiber7 g
Protein30 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan with Lid
•Fryingpan with lid
•Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in dunne plakjes. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook en wortel 1 minuut.

Rijst koken
2

Kook ondertussen de rijst, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Voeg de broccoli en 3 el water per persoon toe aan de koekenpan van de wortel. Dek de pan af en stoof in 8 – 10 minuten gaar. Snijd ondertussen de bosui in stukken van 2 cm.

Kip bakken
3

Rijg de kip en de bosui om en om aan een spies. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipspiezen 3 - 4 minuten per kant, tot ze goudbruin en gaar zijn. Voeg in de laatste minuut de zoete Aziatische saus en de gomasio toe en laat de saus karamelliseren.

Serveren
4

Verdeel de groenten en de rijst over de borden. Leg op ieder bord 2 kipspiezen per persoon. Schenk de saus uit de pan over de groenten en de rijst. Voeg eventueel sojasaus toe naar smaak.