HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKip Yakitori Met Zoete Sojasaus En Gomasio
topBanner
Kip yakitori met zoete sojasaus en gomasio

Kip yakitori met zoete sojasaus en gomasio

met rijst, broccoli en wortel

Lees meer

Yakitori betekent gegrilde kip in het Japans; yaki (gegrild) en tori (kip). Vandaag maak je een zoete saus om het gespiesd kippenvlees extra smaak te geven!

Labels:Lekker snelFamilie
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

150 gram

Jasmijnrijst

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Wortel

200 gram

Broccoliroosjes

2 stuk(s)

Bosui

200 gram

Kipsatéblokjes

4 stuk(s)

Spies

2 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

1 zakje(s)

Gomasio

(BevatSesamzaad)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Kippenbouillonblokje

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2707 kJ
Energie (kcal)647 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers18.0 g
Vezels7 g
Eiwitten30 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in dunne plakjes. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook en wortel 1 minuut.

2

Kook ondertussen de rijst, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Voeg de broccoli en 3 el water per persoon toe aan de koekenpan van de wortel. Dek de pan af en stoof in 8 – 10 minuten gaar. Snijd ondertussen de bosui in stukken van 2 cm.

3

Rijg de kip en de bosui om en om aan een spies. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipspiezen 3 - 4 minuten per kant, tot ze goudbruin en gaar zijn. Voeg in de laatste minuut de zoete Aziatische saus en de gomasio toe en laat de saus karamelliseren.

4

Verdeel de groenten en de rijst over de borden. Leg op ieder bord 2 kipspiezen per persoon. Schenk de saus uit de pan over de groenten en de rijst. Voeg eventueel sojasaus toe naar smaak.