Linzensalade met spinazie en dana blue, bieten en pecannoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linzensalade met spinazie en dana blue, bieten en pecannoten

Linzensalade met spinazie en dana blue, bieten en pecannoten

De dana blue in dit gerecht is een Deense blauwschimmelkaas die 12 weken gerijpt is. Hierdoor krijgt hij zijn rijke, stevige smaak, die goed past bij de zoete rode bietjes. Samen met de spinazie, rode ui, pecannoten en zwarte balsamicoazijn zorgt dit gerecht voor een echte smaakexplosie!

Labels:
Veggie
Caloriebewust
Kook mij eerst
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

150 gram

Rode biet

50 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

½ blik(ken)

Linzen

3 takje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Danablu

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Pecannoten

(Bevat Noten)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2485 kJ
Energie (kcal)594 kcal
Vetten32 g
waarvan verzadigd9.5 g
Koolhydraten38 g
waarvan suikers12.5 g
Vezels20 g
Eiwitten27 g
Zout2.8 g

Instructies

Groenten snijden
1

Snijd de rode ui in halve ringen en snijd de rode bieten in dunne plakken. Giet de linzen af.

Groenten bakken
2

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de rode ui en rode bieten 3 – 4 minuten op middellaag vuur. Blus af met de helft van de zwarte balsamicoazijn en roerbak nog 1 minuut zodat het zuur van de azijn kan vervliegen.

Salade maken
3

Scheur de spinazie klein en meng met de linzen, rode ui en rode bieten in een saladekom.

Dressing maken
4

Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, overige zwarte balsamicoazijn, honing, peper en zout en voeg toe aan de salade.

Salade afmaken
5

Snijd de peterselie fijn en voeg de helft, samen met de helft van de dana blue, toe aan de salade.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden en garneer met de pecannoten, overige peterselie en overige dana blue.