Limousinrunderen zijn niet zomaar runderen. Ze grazen in polderweides in het Belgische Schore en krijgen natuurlijke voeding zoals voedzame spelt en eiwitrijke luzerne - en dat proef je!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Krieltjes
0.22 head
Romaine
1 stuk(s)
Tomaat
¼ stuk(s)
Ui
25 gram
Gesneden augurken
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
7.5 ml
Worcestershiresaus
(Bevat Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)
1 stuk(s)
Limousinburger
15 gram
Geraspte cheddar
1 el
Olijfolie
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Was de krieltjes en snijd doormidden. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de krieltjes 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en haal na 20 minuten het deksel van de pan.
Snijd ondertussen de romaine sla grof. Snijd de pruimtomaat in parten. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Hak de augurk fijn.
Meng in een kleine kom de mayonaise, de worcestershiresaus, de helft van de gehakte augurk en een snuf zout. Voeg per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn en 1/2 el water toe. Bewaar apart tot gebruik.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de limousinburger 2 - 3 minuten op de ene kant. Draai de burger vervolgens om, verdeel de cheddar over de burgers en bak nog 2 - 3 minuten op de andere kant.
Tip: Hoe eet jij je burger het liefst? Rare, medium of well-done? Bak de limousinburgers langer of korter voor jouw favoriete bakwijze!
Meng in een saladekom: de romaine sla, de pruimtomaat, de rode ui en de helft van het mayonaise-sausje. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over kommen. Serveer met de krieltjes, limousinburger met cheddar en de overige augurk. Besprenkel met de rest van het mayonaise-sausje.