Krieltjessalade met mais en spekjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krieltjessalade met mais en spekjes

Krieltjessalade met mais en spekjes

met rode paprika en zoetzure sjalot

.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Sjalot

¼ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

140 gram

Mais in blik

1 stuk(s)

Little gem

2.5 gram

Verse bieslook

50 gram

Spekreepjes

25 gram

Biologische volle yoghurt

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

¾ tl

Suiker

¾ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)618 kcal
Energie (kJ)2586 kJ
Vetten28 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers23 g
Vezels8 g
Eiwitten20 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kleine kom
Hapjespan

Instructies

Krieltjes koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 –15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Zoetzuur maken
2

Snijd ondertussen de sjalot in dunne halve ringen en pers de limoen uit. Meng in een kleine kom 1/2 el limoensap per persoon met de suiker en een snuf zout. Voeg de sjalot toe en schep goed om.

Tip: Rauwe sjalot heeft een scherpe smaak. Snijd de ringen daarom goed fijn. Je kunt de sjalot ook langer laten marineren in het limoensap, of een extra schepje suiker toevoegen.

Snijden
3

Snijd de rode paprika in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn en laat de mais uitlekken. Snijd de little gem in grove stukken. Knip of snijd de bieslook fijn.

Groente roerbakken
4

Verhit een hapjespan, zonder olie, op hoog vuur en bak de spekblokjes 3 - 4 minuten. Voeg 1/2 el olijfolie per persoon en de paprika toe en bak 4 minuten. Voeg de maiskorrels en knoflook toe en roerbak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Dressing maken
5

Meng ondertussen in een kleine kom de volle yoghurt met de extra vierge olijfolie en flink wat peper en zout tot een dressing. Voeg de krieltjes, de little gem en de helft van de bieslook toe aan de hapjespan en schep goed om.

Tip: De saus blijft een beetje korrelig doordat de vetten en eiwitten zich scheiden. Dit doet niets af aan de smaak.

Serveren
6

Verdeel de krieltjessalade over de borden en besprenkel met de yoghurtdressing. Garneer met de zoetzure sjalot en de overige bieslook.

Tip: Wist je dat je met dit gerecht al 1/3 van je dagelijkse behoefte aan vezels binnenkrijgt? De voornaamste bronnen zijn de aardappelen en de meer dan 250 g groente.