HelloFresh
topBanner
Krieltjessalade met mais en spekjes

Krieltjessalade met mais en spekjes

met rode paprika en zoetzure sjalot

QUICK & EASY
Lees meer

.

Labels:Quick & Easy
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

400 g

Krieltjes

1 stuks

Sjalot

½ stuks

Limoen

1 stuks

Courgette

1 stuks

Knoflookteen

150 g

Maïs in blik

2 kuipje

Little gem

5 g

Verse bieslook

100 g

Spekblokjes

50 g

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 tl

Suiker

1 el

Olijfolie

1.5 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2586 kJ
Energie (kcal)618 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers23.0 g
Vezels9 g
Eiwitten20 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kleine kom
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 –15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snijd ondertussen de sjalot in dunne halve ringen en pers de limoen uit. Meng in een kleine kom 1/2 el limoensap per persoon met de suiker en een snuf zout. Voeg de sjalot toe en schep goed om.

3

Snijd de rode paprika in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn en laat de mais uitlekken. Snijd de little gem in grove stukken. Knip of snijd de bieslook fijn.

4

Verhit een hapjespan, zonder olie, op hoog vuur en bak de spekblokjes 3 - 4 minuten. Voeg 1/2 el olijfolie per persoon en de paprika toe en bak 4 minuten. Voeg de maiskorrels en knoflook toe en roerbak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

5

Meng ondertussen in een kleine kom de volle yoghurt met de extra vierge olijfolie en flink wat peper en zout tot een dressing. Voeg de krieltjes, de little gem en de helft van de bieslook toe aan de hapjespan en schep goed om.

6

Verdeel de krieltjessalade over de borden en besprenkel met de yoghurtdressing. Garneer met de zoetzure sjalot en de overige bieslook.