.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
400 gram
Krieltjes
1 stuk(s)
Sjalot
½ stuk(s)
Limoen
1 stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Knoflookteen
150 gram
Maïs in blik
2 bakje(s)
Little gem
5 gram
Verse bieslook
100 gram
Spekblokjes
50 gram
Volle yoghurt
(BevatMelk (inclusief lactose))1.5 tl
Suiker
1 el
Olijfolie
1.5 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 –15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de sjalot in dunne halve ringen en pers de limoen uit. Meng in een kleine kom 1/2 el limoensap per persoon met de suiker en een snuf zout. Voeg de sjalot toe en schep goed om.
Snijd de rode paprika in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn en laat de mais uitlekken. Snijd de little gem in grove stukken. Knip of snijd de bieslook fijn.
Verhit een hapjespan, zonder olie, op hoog vuur en bak de spekblokjes 3 - 4 minuten. Voeg 1/2 el olijfolie per persoon en de paprika toe en bak 4 minuten. Voeg de maiskorrels en knoflook toe en roerbak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Meng ondertussen in een kleine kom de volle yoghurt met de extra vierge olijfolie en flink wat peper en zout tot een dressing. Voeg de krieltjes, de little gem en de helft van de bieslook toe aan de hapjespan en schep goed om.
Verdeel de krieltjessalade over de borden en besprenkel met de yoghurtdressing. Garneer met de zoetzure sjalot en de overige bieslook.