Skip to main content
Krieltjessalade met mais en spekjes
Krieltjessalade met mais en spekjes

Krieltjessalade met mais en spekjes

met rode paprika en zoetzure sjalot

4.1
(1,4K)

Deze aardappelsalade staat in een handomdraai op tafel – ideaal na een drukke dag! Tip: kook de aardappelen de dag ervoor, zo staat de salade nog sneller op tafel!

Tags:
Extra Veggies
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Baby potatoes

½ piece

Shallot

½ piece

Lime

½ piece

Red bell pepper

1 piece

Garlic

70 g

Corn

1 piece

Little gem

2.5 g

Fresh chives

50 g

Bacon lardons

25 g

Organic full-fat yogurt

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Olive oil

¾ tablespoon

Extra virgin olive oil

¾ teaspoon

Sugar

Nutrition Values

Calories658 kcal
Energy (kJ)2754 kJ
Fat37 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate61 g
Sugar18 g
Dietary Fiber10.1 g
Protein17 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Casserole

Cooking Steps

Krieltjes koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Zoetzure sjalot maken
2

Snijd ondertussen de sjalot in dunne halve ringen en pers de limoen uit. Meng in een kleine kom 3/4 el limoensap per persoon met de suiker en een snuf zout. Voeg de sjalot toe en schep goed om.

Snijden
3

Snijd de rode paprika in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn en laat de mais uitlekken. Snijd de little gem in grove stukken. Knip of snijd de bieslook fijn.

Groenten roerbakken
4

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan op hoog vuur en roerbak de rode paprika 4 minuten met peper en zout. Voeg vervolgens de maiskorrels en de knoflook toe en roerbak nog 1 minuut. Haal van het vuur. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 3 – 4 minuten knapperig.

Dressing maken
5

Meng ondertussen in een kleine kom de volle yoghurt met de extra vierge olijfolie en flink wat peper en zout tot een dressing. Voeg de krieltjes, de little gem, de helft van de bieslook en de spekjes met bakvet toe aan de hapjespan en schep goed om.

Tip: De dressing blijft een beetje korrelig, doordat de vetten en eiwitten zich scheiden. Dit doet niets af aan de smaak.

Serveren
6

Verdeel de krieltjessalade over de borden en besprenkel met de yoghurtdressing. Garneer met de zoetzure sjalot en de overige bieslook.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

over mashed potatoes with tomato-cucumber salad
Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

with lamb's lettuce, cucumber & bell pepper
Orzo à la 'Fata Morgana'

Orzo à la 'Fata Morgana'

with beef & Middle Eastern Spices
Triple Onion Hotdog with Apple Salad

Triple Onion Hotdog with Apple Salad

with crispy onions, onion chutney & caramelised onions
Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

with blood-red apple & mashed potatoes
Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

with cheesy nachos, sour cream & fragrant rice
Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

one simple recipe with extra flavours for parents!
Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

with baby potatoes, parsley & roasted vegetables
Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

over golden rice with carrot & courgette
Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

with courgette ribbons & frighteningly fresh side salad
Hard Shell Beef Tacos

Hard Shell Beef Tacos

with sour cream & salsa
Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

with smoky chickpeas & tomato-cucumber salad
Max & Moritz's Favourite Flammekueche

Max & Moritz's Favourite Flammekueche

with mozzarella, apple & leek
Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

with bacon-wrapped broccolini & roasted cauliflower
Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

in fragrant coconut broth with fresh lemongrass & courgette
Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

with lemon, broccoli & Sicilian-style herbs
Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

with bruschetta dip & eggplant-arugula salad
Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

with freakish fries & endive slaw
Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

over rice with Romano beans & mango chutney
Cottage Pie with Pork & Gouda

Cottage Pie with Pork & Gouda

with courgette, bell pepper & sweetcorn