Skip to main content
Romige parelgerst met paksoi, verse oregano en provolone

Romige parelgerst met paksoi, verse oregano en provolone

Romige parelgerst op een bedje van little gem

3.4
(4,8K)

Parelgerst heeft een nootachtige smaak, die goed tot zijn recht komt bij de little gem en provolone. De provolone, een Italiaanse kaas gemaakt van koemelk, wordt in handige flakes geleverd. Dit is gemakkelijk, want nu hoef je de kaas niet meer te raspen. Provolone kun je ook op je brood doen, lekker met tomaat en ui. .

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

½ unit

Knoflookteen

1 sprig

Verse oregano

1 teaspoon

Paprikapoeder

85 g

Parelgerst

(Contains: Gluten)

½ unit

Paksoi

25 g

Provolonevlokken

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ unit

Little gem

Not included in your delivery

225 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories490 kcal
Energy (kJ)2050 kJ
Fat16 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate74 g
Dietary Fiber17 g
Protein18 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Wok with Lid

Cooking Steps

1

Bereid de bouillon. Snipper de ui. Snijd of pers de knoflook fijn. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en hak de blaadjes fijn.

Voeg de ui, knoflook, paprikapoeder en parelgerst toe.
2

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel. Voeg de ui, knoflook, paprikapoeder en parelgerst toe en roerbak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe en kook de parelgerst, afgedekt, in ongeveer 25 minuten droog.

Snijd ondertussen de paksoi klein
3

Snijd ondertussen de paksoi klein. Houd het witte deel apart van de groene bladeren.

Voeg de helft van de provolone toe.
4

Voeg na 15 minuten het witte deel van de paksoi en de oregano toe aan de parelgerst. Voeg in de laatste minuut de groene bladeren van de paksoi en de helft van de provolone toe. Breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de overige kaas en serveer de maaltijd.
5

Haal de little gem bladeren los van de krop. Maak op ieder bord een bedje van little gem en verdeel hier de parelgerst over. Garneer met de overige provolone.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes