Skip to main content
Parelgerstsalade met ricotta, cranberries en little gem

Parelgerstsalade met ricotta, cranberries en little gem

Kleurrijk door de radijsjes en fris dankzij de munt

3.2
(1,9K)

Ricotta is een frisse Italiaanse kaas met een korrelige textuur. Jij verwerkt hem deze week in een salade, maar in Italië wordt ricotta ook gebruikt in pasta’s of zelfs in desserten. De gedroogde cranberries geven de salade een zoete twist, de radijsjes zorgen voor kleur en de munt houdt het geheel lekker fris.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy
Serving amount

85 g

Parelgerst

(Contains: Gluten)

1 teaspoon

Gedroogde oregano

1 unit

Little gem

5 unit

Radijs

1 unit

Bosui

6 leaves

Verse munt

(May be present: Selderij)

25 g

Gedroogde cranberry's

40 g

Ricotta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ teaspoon

Honing

1.5 teaspoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

/ per serving
Calories639 kcal
Energy (kJ)2674 kJ
Fat25 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate94 g
Dietary Fiber17 g
Protein15 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
Pan with Lid
Bowl

Cooking Steps

1

Kook 225 ml gezouten water per persoon in een pan met deksel voor de parelgerst. Voeg de parelgerst en oregano toe en kook, afgedekt, 25 minuten. Giet daarna, als het nodig is, af en laat afgedekt nagaren.

Snijd of schaaf ondertussen de radijs in plakken.
2

Snijd de little gem klein. Snijd of schaaf ondertussen de radijs in plakken. Snijd de helft van het radijsblad klein. Snijd de bosui in fijne ringen.

Maak de dressing.
3

Hak de muntblaadjes fijn. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, honing, witte balsamicoazijn, de helft van de munt, 1 tl water per persoon en peper en zout naar smaak. Meng dit met de groenten en de helft van de gedroogde cranberries in een saladekom.

Voeg de parelgerst toe.
4

Roer de ricotta los. Voeg de parelgerst en ricotta toe aan de saladekom en breng op smaak met peper en zout. Schep goed om.

Verdeel de cranberries over het gerecht, eet smakelijk!
5

Verdeel de salade over de borden en garneer met de overige cranberries, overige munt en extra vierge olijfolie naar smaak.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes