Skip to main content
Kipfilethaasjes met appel, cranberry's en pitten
Kipfilethaasjes met appel, cranberry's en pitten

Kipfilethaasjes met appel, cranberry's en pitten

Met krieltjes en little gem

4.0
(539)

Cranberry's komen oorspronkelijk uit Noord-Amerika. Deze zure rode bessen worden vaak gedroogd gegeten, zo zijn ze zoeter van smaak. Samen met de friszoete appel maken ze dit gerecht een favoriet bij jong en oud. Je serveert er een salade van little gem bij - een kleine, stevige slasoort die lekker knapperig is en fris van smaak.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Krieltjes

½ unit

Rode ui

½ unit

Appel

120 g

Kipfilethaasjes

20 g

Cranberry-pittenmix

(May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

1 unit

Little gem

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

1 teaspoon

Mosterd

1 teaspoon

Honing

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3619 kJ
Calories865 kcal
Fat47 g
Saturated Fat10.8 g
Carbohydrate70 g
Sugar20.2 g
Dietary Fiber10 g
Protein35 g
Salt0.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Small Bowl

Cooking Steps

Krieltjes koken
1

Halveer de krieltjes en snijd eventuele grotere in kwarten. Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.

Kip bakken
3

Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de kipfilethaasjes en de rode ui 4 – 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de appel en de cranberry-pittenmix toe en bak nog 3 – 4 minuten.

Dressing maken
4

Maak ondertussen in een kleine kom een dressing van de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, mosterd en honing. Breng op smaak met peper en zout.

Op smaak brengen
5

Meng de roomboter door de krieltjes en breng op smaak met peper en zout. Snijd de little gem in dunne reepjes.

Serveren
6

Verdeel de little gem over de borden en besprenkel met de honing-mosterddressing. Serveer met de krieltjes en de kipfilethaasjes.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes