Cranberry's komen oorspronkelijk uit Noord-Amerika. Deze zure rode bessen worden vaak gedroogd gegeten, zo zijn ze zoeter van smaak. Samen met de friszoete appel maken ze dit gerecht een favoriet bij jong en oud. Je serveert er een salade van little gem bij - een kleine, stevige slasoort die lekker knapperig is en fris van smaak.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Krieltjes
½ unit
Rode ui
½ unit
Appel
120 g
Kipfilethaasjes
20 g
Cranberry-pittenmix
(May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)
1 unit
Little gem
1 tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Witte balsamicoazijn
1 teaspoon
Mosterd
1 teaspoon
Honing
½ tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
to taste
Peper en zout
Halveer de krieltjes en snijd eventuele grotere in kwarten. Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de kipfilethaasjes en de rode ui 4 – 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de appel en de cranberry-pittenmix toe en bak nog 3 – 4 minuten.
Maak ondertussen in een kleine kom een dressing van de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, mosterd en honing. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de roomboter door de krieltjes en breng op smaak met peper en zout. Snijd de little gem in dunne reepjes.
Verdeel de little gem over de borden en besprenkel met de honing-mosterddressing. Serveer met de krieltjes en de kipfilethaasjes.