Skip to main content
Vispakketje met aardappelen, gegrilde little gem en kaasdressing

Vispakketje met aardappelen, gegrilde little gem en kaasdressing

3.5
(1,3K)

Omdat je de heekfilet gaat stomen in een vispakketje, wordt hij heerlijk zacht. De combinatie met aardappelen en rozemarijn is een heerlijke klassieker. Het gerecht wordt toch net even anders doordat je de little gem kort grilt in een grill- of koekenpan.

Allergens:
Vis
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Vastkokende aardappelen

1 teaspoon

Gedroogde rozemarijn

½ unit

Peen

1 unit

Heekfilet met huid

(Contains: Vis)

25 g

Oude-kaasplakken

(Contains: Melk (inclusief lactose))

2 unit

Little gem

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

½ teaspoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ teaspoon

Witte balsamicoazijn

Nutrition Values

/ per serving
Calories725 kcal
Energy (kJ)3033.4 kJ
Fat34 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate66 g
Dietary Fiber10 g
Protein33 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Stove
Wok with Lid
Aluminum Foil
Bowl
Food Processor
Grill Pan

Cooking Steps

Snijd de aardappels in parten
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil of was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen met de rozemarijn 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Roer regelmatig om, haal na 20 minuten de deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.

Eindig met een beetje boter.
2

Schaaf ondertussen met een dunschiller de peen in dunne slierten (of snijd in dunne plakken). Verdeel de peen over 1 vel aluminiumfolie per persoon. Leg daar bovenop de heekfilet, eindig met ½ tl roomboter per persoon en breng op smaak met peper en zout. Vouw de vispakketjes goed dicht en gaar 15 – 20 minuten in de oven.

3

Meng voor de dressing de oude kaas, extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn en 2 el water per persoon in een hoge kom en mix met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

Grill de little gem in de pan.
4

Verhit een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur. Snijd de little gem doormidden en besprenkel met de overige olijfolie. Grill of bak 2 minuten met de platte kant naar beneden.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
5

Verdeel de aardappelen en little gem over de borden. Besprenkel de little gem met de dressing en serveer de vispakketjes ernaast.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes