Omdat je de heekfilet gaat stomen in een vispakketje, wordt hij heerlijk zacht. De combinatie met aardappelen en rozemarijn is een heerlijke klassieker. Het gerecht wordt toch net even anders doordat je de little gem kort grilt in een grill- of koekenpan.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
300 g
Vastkokende aardappelen
1 teaspoon
Gedroogde rozemarijn
½ unit
Peen
1 unit
Heekfilet met huid
25 g
Oude-kaasplakken
2 unit
Little gem
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
½ teaspoon
Roomboter
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ teaspoon
Witte balsamicoazijn
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil of was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen met de rozemarijn 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Roer regelmatig om, haal na 20 minuten de deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.
Schaaf ondertussen met een dunschiller de peen in dunne slierten (of snijd in dunne plakken). Verdeel de peen over 1 vel aluminiumfolie per persoon. Leg daar bovenop de heekfilet, eindig met ½ tl roomboter per persoon en breng op smaak met peper en zout. Vouw de vispakketjes goed dicht en gaar 15 – 20 minuten in de oven.
Meng voor de dressing de oude kaas, extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn en 2 el water per persoon in een hoge kom en mix met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur. Snijd de little gem doormidden en besprenkel met de overige olijfolie. Grill of bak 2 minuten met de platte kant naar beneden.
Verdeel de aardappelen en little gem over de borden. Besprenkel de little gem met de dressing en serveer de vispakketjes ernaast.