Deze salade is ideaal voor het hele gezin. De ingrediënten hebben een verrassende twist en tegelijk een zoete smaak. De honing-mosterddressing maakt het gerecht wat pittiger en zuurder. De zoete tegenhanger zijn de gebakken appelstukjes, rode uiringen en cranberry’s.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Rode krieltjes
½ unit
Rode ui
½ unit
Appel
20 g
Cranberry-pittenmix
(May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)
110 g
Kipfilethaasjes
1 unit
Little gem
½ tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Witte balsamicoazijn
1 teaspoon
Mosterd
1 teaspoon
Honing
to taste
Peper en zout
Halveer de cherrypotatoes en snijd eventuele grotere in kwarten. Zorg dat de cherrypotatoes net onder water staan en kook, afgedekt, 12 - 15 minuten in een pan met deksel. Giet af en laat zonder deksel uit-stomen.
Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Snijd de appel (elstar) in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Halveer de cranberries uit de pittenmix.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kipfilethaasjes, appel en cranberry-pittenmix toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur.
Maak ondertussen in een kom een honing-mosterddressing van de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, mosterd en honing. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de little gem in dunne ringen en meng in een saladekom met cherrypotatoes. Voeg naar smaak de dressing toe en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over de borden en serveer met de gebakken kipfilet, rode ui, appelstukjes en cranberry-pittenmix.