Skip to main content
Cherrypotatoes met kipfilethaasjes en little gem

Cherrypotatoes met kipfilethaasjes en little gem

4.1
(601)

Deze salade is ideaal voor het hele gezin. De ingrediënten hebben een verrassende twist en tegelijk een zoete smaak. De honing-mosterddressing maakt het gerecht wat pittiger en zuurder. De zoete tegenhanger zijn de gebakken appelstukjes, rode uiringen en cranberry’s.

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Rode krieltjes

½ unit

Rode ui

½ unit

Appel

20 g

Cranberry-pittenmix

(May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

110 g

Kipfilethaasjes

1 unit

Little gem

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

1 teaspoon

Mosterd

1 teaspoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories713 kcal
Energy (kJ)2983 kJ
Fat37 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate60 g
Dietary Fiber8 g
Protein32 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok
Casserole
Bowl

Cooking Steps

1

Halveer de cherrypotatoes en snijd eventuele grotere in kwarten. Zorg dat de cherrypotatoes net onder water staan en kook, afgedekt, 12 - 15 minuten in een pan met deksel. Giet af en laat zonder deksel uit-stomen.

2

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Snijd de appel (elstar) in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Halveer de cranberries uit de pittenmix.

3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kipfilethaasjes, appel en cranberry-pittenmix toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur.

4

Maak ondertussen in een kom een honing-mosterddressing van de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, mosterd en honing. Breng op smaak met peper en zout.

5

Snijd de little gem in dunne ringen en meng in een saladekom met cherrypotatoes. Voeg naar smaak de dressing toe en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de salade over de borden en serveer met de gebakken kipfilet, rode ui, appelstukjes en cranberry-pittenmix.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes