Skip to main content
Noedels met shiitake, choisam, pinda’s en geraspte kokos
Noedels met shiitake, choisam, pinda’s en geraspte kokos

Noedels met shiitake, choisam, pinda’s en geraspte kokos

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox

4.1
(1,1K)

De shiitake, wat je uitspreekt als sjie-ie-taake, is een paddenstoel uit de Japanse keuken. De kruidige smaak van de shiitake combineert goed met de zoete smaak van kokosrasp. Kokosrasp wordt gemaakt van het vruchtvlees van een rijpe kokosnoot en bevat veel gezonde voedingsstoffen.

Allergens:
Selderij
Gluten
Soja
Pinda's
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode ui

¼ unit

Verse gember

¼ unit

Rode peper

75 g

Shiitake

(Contains: Selderij)

150 g

Choisam

65 g

Noedels

(Contains: Gluten)

1.5 unit

Sojasaus

(Contains: Gluten, Soja)

1.5 sprig

Verse koriander

(May be present: Selderij)

unit

Kokosrasp

(May be present: Sesamzaad, Pinda's, Noten)

25 g

Pinda's

(Contains: Pinda's May be present: Sesamzaad, Noten)

Not included in your delivery

¼ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ teaspoon

Bruine suiker

½ teaspoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories604 kcal
Energy (kJ)2527.1 kJ
Fat21 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate79 g
Dietary Fiber10 g
Protein21 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Knife
Plate

Cooking Steps

Snijd de shitake klein
1

Snipper de rode ui. Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Snijd de shiitake klein. Verwijder de steelaanzet van de choisam en snijd klein.

Spoel de noedels af onder koud water
2

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Kook hierin de noedels, afgedekt, 3 minuten. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Voeg de shitake en choisam
3

Verhit ondertussen de roomboter in een wok en roerbak de rode ui, gember en rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de shiitake en choisam toe en roerbak 4 minuten op hoog vuur. Voeg halverwege de sojasaus, bruine suiker en witte wijnazijn toe.

4

Hak ondertussen de koriander grof.

5

Voeg het grootste deel van de kokosrasp en de helft van de pinda’s toe aan de groenten. Voeg daarna de noedels toe en verhit 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Ganeer het gerecht en serveer
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met koriander, achtergehouden pinda’s en achtergehouden kokosrasp.

Tip! Om ervoor te zorgen dat de shiitake zijn smaak niet verliest, kun je deze het beste schoonmaken met keukenpapier. Deze paddenstoelensoort is al vrij schoon, dus je hoeft niet hard te poetsen.

More delicious recipes with similar ingredients

Stevige linzen-groentesoep met gedroogde pruimen

Stevige linzen-groentesoep met gedroogde pruimen

in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Aardappeltortilla

Aardappeltortilla

met spinazie en oude kaas
Halloumi met warme aardappelsalade

Halloumi met warme aardappelsalade

met lenteui, rode peper en sperziebonen
Varkenshaasreepjes met groenten en glasnoedels

Varkenshaasreepjes met groenten en glasnoedels

in de 5-maaltijdenbox
Spinazielasagne met provolone en pijnboompitten

Spinazielasagne met provolone en pijnboompitten

in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Falafel in volkoren pita

Falafel in volkoren pita

met koriander, limoen en tomatensaus
Stoofpotje met bataat, witte bonen en kipdrumsticks

Stoofpotje met bataat, witte bonen en kipdrumsticks

Extra in de 5-maaltijdenbox
Geurige rijst met pinda’s, rozijnen en gebakken kabeljauw

Geurige rijst met pinda’s, rozijnen en gebakken kabeljauw

met kurkuma en gember
Quesadilla’s met rucola, pompoen en verse tijm

Quesadilla’s met rucola, pompoen en verse tijm

Je maakt de quesadilla’s met Libanees platbrood
Kokossoep met noedels, kipfilet, citroengras en Thaise basilicum

Kokossoep met noedels, kipfilet, citroengras en Thaise basilicum

Extra in de 5-maaltijdenbox
Kokossoep met boekweitnoedels, citroengras en cashewnoten

Kokossoep met boekweitnoedels, citroengras en cashewnoten

met Thaise basilicum
Oosterse biefstukreepjes met Hollandse spruitjes

Oosterse biefstukreepjes met Hollandse spruitjes

Extra in de 5-maaltijdenbox
Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Indiase visstoof met verse koriander

Indiase visstoof met verse koriander

Zoet en kruidig gerecht met een romige smaak
Bulgur

Bulgur

met kruidige kipworstjes en pompoen
Noedels met shiitake, choisam, pinda’s en geraspte kokos

Noedels met shiitake, choisam, pinda’s en geraspte kokos

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Groene linzen met spinazie, bataat, feta en amandelen

Groene linzen met spinazie, bataat, feta en amandelen

Gezonde winterse maaltijd gegarneerd met verse koriander
Rijst met honingpinda’s, spiegelei en zoetzure komkommer

Rijst met honingpinda’s, spiegelei en zoetzure komkommer

met een pikante smaak
Varkenskotelet met volkoren couscous, groenten en geitenkaas

Varkenskotelet met volkoren couscous, groenten en geitenkaas

Extra in de 5-maaltijdenbox
Massaman-viscurry

Massaman-viscurry

met de smaak van kruidnagel, kardemom, gember en nootmuskaat

This week's must-try HelloFresh recipes

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

over mashed potatoes with tomato-cucumber salad
Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

with lamb's lettuce, cucumber & bell pepper
Orzo à la 'Fata Morgana'

Orzo à la 'Fata Morgana'

with beef & Middle Eastern Spices
Triple Onion Hotdog with Apple Salad

Triple Onion Hotdog with Apple Salad

with crispy onions, onion chutney & caramelised onions
Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

with blood-red apple & mashed potatoes
Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

with cheesy nachos, sour cream & fragrant rice
Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

one simple recipe with extra flavours for parents!
Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

with baby potatoes, parsley & roasted vegetables
Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

over golden rice with carrot & courgette
Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

with courgette ribbons & frighteningly fresh side salad
Hard Shell Beef Tacos

Hard Shell Beef Tacos

with sour cream & salsa
Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

with smoky chickpeas & tomato-cucumber salad
Max & Moritz's Favourite Flammekueche

Max & Moritz's Favourite Flammekueche

with mozzarella, apple & leek
Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

with bacon-wrapped broccolini & roasted cauliflower
Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

in fragrant coconut broth with fresh lemongrass & courgette
Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

with lemon, broccoli & Sicilian-style herbs
Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

with bruschetta dip & eggplant-arugula salad
Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

with freakish fries & endive slaw
Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

over rice with Romano beans & mango chutney
Cottage Pie with Pork & Gouda

Cottage Pie with Pork & Gouda

with courgette, bell pepper & sweetcorn