Skip to main content
Noedels met shiitake, choisam, pinda’s en geraspte kokos

Noedels met shiitake, choisam, pinda’s en geraspte kokos

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox

4.1
(1,1K)

De shiitake, wat je uitspreekt als sjie-ie-taake, is een paddenstoel uit de Japanse keuken. De kruidige smaak van de shiitake combineert goed met de zoete smaak van kokosrasp. Kokosrasp wordt gemaakt van het vruchtvlees van een rijpe kokosnoot en bevat veel gezonde voedingsstoffen.

Allergens:
Selderij
Gluten
Soja
Pinda's
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode ui

¼ unit

Verse gember

¼ unit

Rode peper

75 g

Shiitake

(Contains: Selderij)

150 g

Choisam

65 g

Noedels

(Contains: Gluten)

1.5 unit

Sojasaus

(Contains: Gluten, Soja)

1.5 sprig

Verse koriander

(May be present: Selderij)

unit

Kokosrasp

(May be present: Sesamzaad, Pinda's, Noten)

25 g

Pinda's

(Contains: Pinda's May be present: Sesamzaad, Noten)

Not included in your delivery

¼ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ teaspoon

Bruine suiker

½ teaspoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories604 kcal
Energy (kJ)2527.1 kJ
Fat21 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate79 g
Dietary Fiber10 g
Protein21 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Knife
Plate

Cooking Steps

Snijd de shitake klein
1

Snipper de rode ui. Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Snijd de shiitake klein. Verwijder de steelaanzet van de choisam en snijd klein.

Spoel de noedels af onder koud water
2

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Kook hierin de noedels, afgedekt, 3 minuten. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Voeg de shitake en choisam
3

Verhit ondertussen de roomboter in een wok en roerbak de rode ui, gember en rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de shiitake en choisam toe en roerbak 4 minuten op hoog vuur. Voeg halverwege de sojasaus, bruine suiker en witte wijnazijn toe.

4

Hak ondertussen de koriander grof.

5

Voeg het grootste deel van de kokosrasp en de helft van de pinda’s toe aan de groenten. Voeg daarna de noedels toe en verhit 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Ganeer het gerecht en serveer
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met koriander, achtergehouden pinda’s en achtergehouden kokosrasp.

Tip! Om ervoor te zorgen dat de shiitake zijn smaak niet verliest, kun je deze het beste schoonmaken met keukenpapier. Deze paddenstoelensoort is al vrij schoon, dus je hoeft niet hard te poetsen.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes