De shiitake, wat je uitspreekt als sjie-ie-taake, is een paddenstoel uit de Japanse keuken. De kruidige smaak van de shiitake combineert goed met de zoete smaak van kokosrasp. Kokosrasp wordt gemaakt van het vruchtvlees van een rijpe kokosnoot en bevat veel gezonde voedingsstoffen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Rode ui
¼ unit
Verse gember
¼ unit
Rode peper
75 g
Shiitake
150 g
Choisam
65 g
Noedels
1.5 unit
Sojasaus
1.5 sprig
Verse koriander
unit
Kokosrasp
25 g
Pinda's
¼ tablespoon
Roomboter
½ teaspoon
Bruine suiker
½ teaspoon
Wittewijnazijn
to taste
Peper en zout
Snipper de rode ui. Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Snijd de shiitake klein. Verwijder de steelaanzet van de choisam en snijd klein.
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Kook hierin de noedels, afgedekt, 3 minuten. Giet daarna af en spoel af onder koud water.
Verhit ondertussen de roomboter in een wok en roerbak de rode ui, gember en rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de shiitake en choisam toe en roerbak 4 minuten op hoog vuur. Voeg halverwege de sojasaus, bruine suiker en witte wijnazijn toe.
Hak ondertussen de koriander grof.
Voeg het grootste deel van de kokosrasp en de helft van de pinda’s toe aan de groenten. Voeg daarna de noedels toe en verhit 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met koriander, achtergehouden pinda’s en achtergehouden kokosrasp.
Tip! Om ervoor te zorgen dat de shiitake zijn smaak niet verliest, kun je deze het beste schoonmaken met keukenpapier. Deze paddenstoelensoort is al vrij schoon, dus je hoeft niet hard te poetsen.